1 de 10
Successos

Cacen a la Part Alta de Tarragona un perillós fugitiu buscat per la Interpol

L'home està considerat un dels líders d'un important grup criminal internacional i el van localitzar a la Part Alta de Tarragona

La policia va organitzar un gran dispositiu per detenir-lo. | Policia Nacional
per TarragonaDigital, Tarragona | 23 de maig de 2023 a les 10:08 |
La demarcació de Tarragona continua protagonitzant successos. En aquesta ocasió van ser agents de la Policia Nacional els qui van localitzar a la Part Alta de Tarragona un dels fugitius més buscats a escala internacional.

L'home, considerat un dels líders d'un important grup criminal dedicat al tràfic de drogues i blanqueig de capitals a Colòmbia, estava amagat a la ciutat tarragonina i va acabar detingut després d'un important operatiu policial.


Els fets es remunten al passat mes d'abril, quan la Policia Nacional va localitzar el perillós criminal i li va seguir la pista, gràcies a la col·laboració del Grup de Localització de Fugitius Internacional, el qual havia rebut una ordre internacional de detenció de part de la Interpol.

Fugitiu d'una pena de 14 anys de presó


L'oficina d'enllaç de la Interpol va informar les autoritats espanyoles que hi havia la possibilitat que el fugitiu es trobés amagat a la ciutat de Tarragona, intentant passar desapercebut i portant una vida completament normal.


Amb aquesta informació es va iniciar un seguiment, ja que a l'home li constava una ordre internacional de detenció interposada per les autoritats colombianes el novembre del 2022. Els delictes que pesaven sobre el criminal eren el del tràfic d'estupefaents i blanqueig de capitals, els quals li havien costat una pena de 14 anys de presó que fins ara havia esquivat.

Després de la investigació de la policia espanyola, van localitzar el seu domicili a la Part Alta de Tarragona. Va ser llavors quan es va organitzar un ampli dispositiu per procedir a la seva detenció.


L'home va passar a disposició judicial al Jutjat de Guàrdia de Tarragona, el qual es va posar en contacte amb el Jutjat Central d'Instrucció que va decretar la seva extradició a Colòmbia perquè compleixi amb la pena de 14 anys de presó.
 
Participació