Cacen a la Part Alta de Tarragona un perillós fugitiu buscat per la Interpol

L'home està considerat un dels líders d'un important grup criminal internacional i el van localitzar a la Part Alta de Tarragona

La policia va organitzar un gran dispositiu per detenir-lo.
La policia va organitzar un gran dispositiu per detenir-lo. | Policia Nacional
23 de maig del 2023
Actualitzat a les 10:20h
La demarcació de Tarragona continua protagonitzant successos. En aquesta ocasió van ser agents de la PoliciaNacional els qui van localitzar a la PartAlta de Tarragona un dels fugitius més buscats a escala internacional.

L'home, considerat un dels líders d'un important grupcriminal dedicat al tràfic de drogues i blanqueig de capitals a Colòmbia, estava amagat a la ciutat tarragonina i va acabar detingut després d'un important operatiupolicial.

Els fets es remunten al passat mes d'abril, quan la PoliciaNacional va localitzar el perillós criminal i li va seguir la pista, gràcies a la col·laboració del Grup de Localització de Fugitius Internacional, el qual havia rebut una ordreinternacional de detenció de part de la Interpol.

Fugitiu d'una pena de 14 anys de presó


L'oficina d'enllaç de la Interpol va informar les autoritats espanyoles que hi havia la possibilitat que el fugitiu es trobés amagat a la ciutat de Tarragona, intentant passar desapercebut i portant una vida completament normal.

Amb aquesta informació es va iniciar un seguiment, ja que a l'home li constava una ordreinternacional de detenció interposada per les autoritats colombianes el novembre del 2022. Els delictes que pesaven sobre el criminal eren el del tràficd'estupefaents i blanqueig de capitals, els quals li havien costat una pena de 14 anys de presó que fins ara havia esquivat.

Després de la investigació de la policia espanyola, van localitzar el seu domicili a la Part Alta de Tarragona. Va ser llavors quan es va organitzar un ampli dispositiu per procedir a la seva detenció.

L'home va passar a disposiciójudicial al Jutjat de Guàrdia de Tarragona, el qual es va posar en contacte amb el Jutjat Central d'Instrucció que va decretar la seva extradició a Colòmbia perquè compleixi amb la pena de 14 anys de presó.