El Festival Amunt, un Gastromercat i el Call Jueu: Les propostes de Junts per Valls per promocionar la ciutat

Dolors Farré ha presentat fins a una seixantena de propostes, agrupades en quatre àmbits: turisme, comerç, cultura i patrimoni

Imatge de la roda de premsa
Imatge de la roda de premsa | Albert Oliva
23 de maig del 2023
Actualitzat a les 17:00h
Junts per Valls ha presentat les seves propostes en l'àmbit de Promoció de la Ciutat. El programa agrupa fins a una seixantena de propostes, agrupades en quatre àmbits: turisme, comerç, cultura i patrimoni”.

En l’àmbit del comerç, l’equip de Dolors Farré proposa potenciar els productes artesans i de qualitat km0 a partir de diverses accions, entre les que destaquen la creació d’un Mercat de productes artesans a l’entorn del Call Jueu, l’impuls d’un Gastromercat a l’entorn de les places del Blat i de l’Oli o la creació d’una marca pròpia per a aixoplugar i donar suport a tots aquests productes i de comerç km0. Completarien les mesures, entre les accions més destacades, el manteniment de la gratuïtat en l’ocupació de via pública en terrasses de bars i restaurants, l’impuls de sistemes innovadors de venda o la creació d’un punt d’atenció i assessorament al comerç local.
 

El nou Festival Amunt

En l’àmbit de la cultura, Junts per Valls proposa crear un nou festival com a atractiu local. Es tractaria d’Amunt, un cicle de propostes internacionals d’altura amb múltiples espectacles i activitats. Inspirat en el “mirar amunt” vallenc Junts per Valls proposa l'organització d’aquesta mostra que inclouria videomàppings en façanes emblemàtiques de la ciutat, castells de focs artificials, exhibicions de drons, espectacles d'acrobàcies i arts del circ o aeromodelisme, entre d’altres.

També destaquen, entre les propostes, la redacció del projecte de la Casa de la Festa al carrer Sant Oleguer, seu de la cultura popular i el patrimoni immaterial locals, la sol·licitud per a declarar la Festa Major de Sant Joan de Valls com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional, els treballs a l’església de Sant Francesc per a que esdevingui seu d’Art i cultura contemporània o la seu arqueològica del Museu de Valls a l’edifici de Ca Ferran.
 

Nou portal web turístic

En l’àmbit del turisme, Junts per Valls proposa crear un nou portal web turístic, reforçar la marca Visita Valls, crear noves rutes per la ciutat i treballar per a l’obertura al públic local i visitant dels diferents espais patrimonials de la ciutat, amb horaris més amplis. La ciutat ibèrica del Vilar, noves entrades al Centre Històric i el Graner del Carme.

Pel que fa al patrimoni històric, l’equip de Dolors Farré vol impulsar la ciutat ibèrica del Vilar com a atractiu de ciutat, mitjançant la seva museïtzació i recosint aquest espai amb l’entorn com a parc de ciutat (amb el torrent i les zones esportives); l’adequació del Graner del Carme com a Centre d’Interpretació dels Torrents de Valls i del cicle de l’aigua, i les noves portes d’entrada al Centre Històric, amb les intervencions en l’àmbit de Sant Francesc i la de l’aparcament del Barri Vell, amb una nova visual de Sant Joan.