1 de 10

EN DIRECTE: Seguiment del dimecres de campanya per les municipals a TGN

Tota la informació sobre les eleccions municipals del 28 de maig a la demarcació de Tarragona

Les eleccions municipals se celebran el 28 de maig. | Laia Solanellas
per TarragonaDigital, Tarragona | 24 de maig de 2023 a les 08:50 |
Dimecres, 24 de maig, a només quatre dies per les eleccions municipals del 28 de maig els partits ja comencen a celebrar els seus actes finals de campanya. A TarragonaDigital.com podreu seguir tota l'actualitat informativa sobre la cursa per les municipals a la demarcació de Tarragona.

 17:36 

Imatge de la roda de premsa Foto: Cedida


La CUP de Valls ha presentat les propostes polítiques relacionades amb la salut i els esports. La formació porta inclòs en el seu programa el traspàs de la gestió del Pius Hospital a la Generalitat de Catalunya, concretament a l’Institut Català de la Salut. Els cupaires també aposten per crear la figura del tècnic de salut, internalitzar el Servei d’Atenció Domiciliària i garantir condicions laborals dignes a les residències de la Fundació Vilaniu, uns llocs de feina històricament feminitzats i precaritzats.

En l’àmbit esportiu, la CUP entén l’esport no només com a oci, sinó com una qüestió de salut, cohesió social i educació. Per aquest motiu, reivindiquen que cal desenvolupar les polítiques esportives de la ciutat mitjançant una planificació estratègica que vetlli per l’acompliment d’aquestes finalitats. Una de les prioritats de la CUP és incorporar la perspectiva de gènere en les polítiques esportives. Això implica garantir que els homes, les dones i persones del col·lectiu LGBTIQA+ del municipi tinguin l’edat que tinguin puguin realitzar esport finançat amb diners públics.

La proposta dels cupaires també passa per fer un bon manteniment i millorar els equipaments esportius ja existents, com la pista d’atletisme Marta Galimany, i ampliar el nombre d’equipaments esportius.

 17:45 

La urbanització El Pinar fa molts anys que reclama que se soterrin les torres d'alta tensió que la creuen Foto: Àngel Ullate


La Generalitat ha anunciat 2,5 milions d'euros per per al soterrament de les torres elèctriques de la urbanització El Pinar de Reus. El Govern català ja s'havia compromès a enterrar-les a principis d'any i ara, la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha volgut reafirmar-ho. Ho ha fet durant una visita electoral d'ERC Reus a diferents establiments de la ciutat.

 17:33 

Un treballador de la ITV Foto: ACN


La candidatura del Partit Popular de Valls vol impulsar l’activitat econòmica de la ciutat i millorar el polígon industrial. En primer lloc, vol elaborar un pla estratègic per tal de dinamitzar el comerç local, cercant quines són les oportunitats que es poden aprofitar; així mateix, es donarà prioritat al comerç de proximitat, de producte km 0 i als joves emprenedors que es vulguin instal·lar a la ciutat.

Pel que fa al turisme, volen impulsar activitats i rutes turístiques a la ciutat i entorn, per tal d’allargar l’estància dels turistes, per tal de complementar les activitats que ja són un atractiu per la ciutat (castells, calçots,...). També volen aconseguir noves empreses, que s'instal·lin a Valls, especialment en aquelles activitats que generen alt valor afegit i creen llocs de treballs d’alta qualificació. Els populars també volen impulsar la creació d’una estació d’Inspecció Tècnica de Vehicles a la ciutat, per evitar que empreses i particulars hagin d’anar a d’altres comarques a realitzar aquest tràmit obligatori.

Quant al polígon industrial, es farà un pla anual de manteniment i es dotarà de recursos econòmics per tal desenvolupar-lo; es farà especial èmfasi en la reparació i manteniment de voreres i paviments, elements d’enllumenat públic, i de senyalització i marques vials, i es millorarà la neteja viària; per altra banda, s’impulsarà la creació d’una xarxa de fibra òptica per donar servei a les empreses i s’estudiarà la mobilitat dels diferents carrers per tal d’esbrinar quines millores caldria per tal d’optimitzar els accessos i les comunicacions internes i es planificarà un espai destinat a l’estacionament de camions en trànsit amb serveis adequats pels conductors.

 16:32 

Junts per Reus planteja bonificacions a la taxa de la brossa o a la llicència d'activitat entre altres Foto: Jordi Olària Gras


Junts per Reus vol ampliar les bonificacions fiscals que hi ha ara a les ordenances de l'Ajuntament. Segons ha plantejat Teresa Pallarès, es vol rebaixar un 1% l'IBI dels veïns que el domiciliïn i eliminar el cost de la llicència d'activitat per als nous comerços. També estudiaran descomptes en funció de l'índex de reciclatge de cada casa i sobre l'impost de construcció.

 14:08 

El nou equipament es construiria de manera progressiva a la zona del Pavelló Olímpic Foto: PSC Reus


El PSC de Reus es compromet a construir un complex multiesportiu a la zona del Pavelló Olímpic. Sandra Guaita admet que s'haurà de fer de manera progressiva i assegura que vol donar cobertura a esports que ara no tenen instal·lacions públiques. També reivindiquen donar més visibilitat a l'esport femení i a l'esport adaptat.

 13:07 

L'aposta és que el vial permeti la circulació de cotxes i tingui carril bici i vorera Foto: Ara Reus


Ara Reus vol construir un pas elevat que connecti la zona de l'Hospital Sant Joan, la URV i el polígon Tecnoparc amb els barris Mas Iglesias, Fortuny, Juroca i Montserrat. Daniel Rubio l'ha plantejat com un vial per on circulin vehicles i que tingui carril bici i vorera. El partit també vol destinar quatre milions d'euros a un pla director per al manteniment de la via pública.

 12:55 

Imatge d'una trobada de Junts per Montblanc Foto: Cedida


Montblanc Progressa ha protagonitzat, en els darrers dies, diferents accions de proximitat. Durant la setmana passada, Josep Andreu i la resta de membres de la candidatura s'han reunit amb diferents col·lectius com els Guies de Montblanc o Aprodisca i també han visitat pedanies, en aquest cas Lilla i la Guàrdia dels Prats. Cal afegir, a més, les visites en els sectors comercials i el mercat setmanal del divendres

Un dels aspectes importants del programa de la candidatura de Josep Andreu és l'aposta per la implementació de Bon Preu i la rellevància del sector industrial. Fa uns dies, l'exconseller d'economia, Jaume Giró, es va reunir amb empresaris de la vila. En aquest sentit, aquesta setmana passada també van visitar empreses com la Mhale. 

A més a més, durant tota la setmana els candidats de Montblanc Progressa han visitat, porta per porta, els diferents pisos i habitatges de la vila per fer arribar les propostes a tots els montblanquins i montblanquines. Aquesta acció electoral continuarà en els propers dies. 

 12:44 


EL VENDRELL | La candidatura de Som Poble-ERC ha presentat aquest dimecres les propostes del seu programa electoral en matèria de Serveis Socials. El partit que encapçala Alfonso González aposta per fer una zona d'horts urbans al costat de l'edifici inacabat que havia de ser un esplai d'avis del Tancat.

 11:50 

ERC Reus vol crear una «brigada exprés» de seguretat i via pública Foto: Jordi Olària Gras


ERC Reus ha anunciat, aquest dimecres, la seva intenció de crear una «brigada exprés» que actuï en seguretat i via pública. L'integrarien grups autònoms d'agents de la Guàrdia Urbana i de les Brigades Municipals. A més d'incrementar la plantilla de tots dos cossos, Noemí Llauradó aposta perquè cada associació de veïns tingui un agent policial de referència.

 11:38 

Imatge de la roda de premsa d'aquest matí Foto: Albert Oliva


El PSC de Valls ha presentat avui, dimecres 24 de maig, els grans projectes de ciutat que té al programa. Rosa M. Ibarra ha parlat del parc sanitari, de la rehabilitació de la sala Kursaal de Valls i de la instal·lació de plaques solars a la teulada. 

El parc de Mas Miquel és l'altre gran objectiu dels socialistes. Volen recuperar aquest espai i habilitar-lo com una zona d'ombra i aigua, «ara que els estius són cada vegada més calorosos», ha exposat Ibarra. Per últim, el PSC també ha parlat del Valls del futur per tal de posar les bases de la ciutat que es vol el 2050.
 

 11:19 


CALAFELL | L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha denunciat a les xarxes socials que aquest matí ha aparegut una bossa amb femta enganxada a la porta de l'edifici on viu. El batlle ha apuntat a altres forces polítiques com a possibles autores d'aquesta acció, sense descartar un grup de joves amb els quals es va encarar fa uns dies perquè, segons assegura, van intentar robar la bossa a una noia.

 10:36 

Imatge de la roda de premsa Foto: Cedida


ERC Valls ha presentat les propostes sobre seguretat, urbanisme i via pública. Teresa Rull, la candidata, afirma que en matèria de seguretat «no podem improvisar, i aquesta és una problemàtica que hem d'abordar urgentment. Els veïns i les veïnes del centre històric i de tota la ciutat no poden continuar vivint amb la sensació d'inseguretat que ja fa temps que perdura». Esquerra creu que, fins ara, no s'ha sabut actuar amb mà ferma davant dels problemes de drogues, cases ocupades, baralles, robatoris, incendis de contenidors i cotxes, i altres fets delictius i de vandalisme.

Les propostes, en aquest àmbit, passen per construir la nova comissaria de la Policia Local; augmentar els efectius de la policia local; crear patrulles mixtes entre la Policia Local i el personal de Serveis Socials; mediació; una nova ordenança de civisme i crear itineraris segurs per als infants que van a l'escola.

En l'àmbit de la seguretat, ERC vol aconseguir la dignificació de l'espai públic i el seu embelliment per potenciar les relacions socials; millorar els carrers i les places perquè esdevinguin un espai d'oci per a les famílies i un referent social per als veïns i les veïnes dels barris; habilitar lavabos públics; millorar l'enllumenat; aconseguir la rehabilitació de façanes; millorar la senyalització viària; la de millora dels camins municipals i fer un pla per a la de retirada progressiva de l'amiant.

 09:44 


EL VENDRELL | El PSC del Vendrell marca com a objectiu del pròxim mandat incrementar els espais verds de la ciutat. El Parc del Botafoc, la naturalització de les rieres i redissenyar el pla d'arbrat, els eixos claus.

 09:03 

Sendra va celebrar el míting central de campanya aquest dimarts. Foto: TarragonaDigital

 

TARRAGONA | Junts va celebrar aquest dimarts el seu míting final de campanya amb la presència de les grans espases del partit. Durant el transcurs de l'acte, Sendra va negar un pacte amb el PSC. Podeu llegir la crònica en aquest enllaç.

 08:56 

Lorena de la Fuente durant un dels debats durant la campanya electoral. Foto: Ciutadans Tarragona

 

TARRAGONALorena de la Fuente és funcionària de l'Ajuntament de Tarragona, tècnica superior de contractació pública, i el gener de 2021 es va convertir en consellera del Grup Municipal de Ciutadans, substituint l'ara cap de llista del PSC, Rubén Viñuales.

Podeu llegir l'entrevista a Lorena de la Fuente, candidata de C's a Tarragona, en aquest enllaç.

 08:55 

Noemí Llauradó és l'alcaldable d'ERC Reus per aquestes eleccions Foto: Laia Solanellas

 

REUS | Noemí Llauradó és l'alcaldable d'ERC a Reus. Ha sigut diputada al Parlament de Catalunya i, durant aquest mandat, vicealcaldessa de Reus i presidenta de la Diputació de Tarragona.

Avui TarragonaDigital parla amb la candidata d'ERC a Reus en una entrevista que podeu llegir en aquest enllaç.

 08:53 
Bon dia! Des de TarragonaDigital.com arranquem una nova jornada de seguiment de la campanya electoral als principals municipis de la demarcació de Tarragona.

Participació