Ara Reus centra les seves propostes en la realitat de la ciutadania

El partit municipalista presenta una bateria de 1.000 propostes ideades per donar les màximes facilitats i prestacions als ciutadans i ciutadanes de Reus

Daniel Rubio Angosto és el candidat d'Ara Reus a les municipals del 28-M.
Daniel Rubio Angosto és el candidat d'Ara Reus a les municipals del 28-M. | TarragonaDigital
Ara Reus
26 de maig del 2023
Actualitzat el 29 de maig a la 13:44h
El programa electoral d'Ara Reus incideix de forma directa amb propostes reals per millorar la qualitat de vida dels reusencs i reusenques. Tal com detalla Daniel Rubio "es tracta d'eixos estratègics de ciutat, que recullen compromisos sorgits en reunions i trobades amb la ciutadania de tots els barris i coordinats per especialistes de cada àrea temàtica, perquè Ara Reus és el partit que més carrer ha trepitjat".

Tot plegat amb gairebé 1.000 propostes ideades per donar les màximes facilitats i prestacions als ciutadans i ciutadanes de Reus. Podeu consultar el programa electoral en aquest enllaç.

En matèria d'Hisenda Ara Reus es compromet a no apujar els impostos directes com són l'IBI, la taxa de recollida d'escombraries i circulació, així com tots aquells impostos indirectes més enllà del que estableixi l'IPC.  Per facilitar la implantació d'empreses a la ciutat i donar facilitats a les ja instal·lades, Ara Reus bonificarà fins al 50% per l'inici d'activitat, per un període de 5 anys.

Captació d’empreses i ocupació de qualitat


Encara en referència al sector empresarial i industrial, Daniel Rubio desplegarà el districte 977@Reus als terrenys del Tecnoparc. Es tracta d'un model compacte on conviurien les empreses amb centres d'investigació, de formació i tecnologies, junt amb altres equipaments, i que generarien ocupació de qualitat.

En l'àmbit de la Seguretat, una de les prioritats d'Ara Reus, es posarà en marxa una aplicació mòbil que permeti una comunicació immediata i més àgil entre la ciutadania i els cossos policials, per donar resposta de forma ràpida en casos d'emergència, actes de delinqüència i d'incivisme. A més, plantegen l'increment de la plantilla de la Guàrdia Urbana i l'ampliació dels sistemes de videovigilància a la ciutat. Daniel Rubio ha assegurat que "tal com el partit municipalista ha fet durant aquests quatre anys i ens demana la ciutadania, continuarem treballant perquè la sensació d'inseguretat provinent dels actes incívics desaparegui".

4 milions d’euros per al manteniment de la via pública


Pel que fa a Via Pública, es dotarà la ciutat d'un Pla Director de manteniment i conservació per districtes i barris amb una dotació de 4 milions d'euros durant la pròxima legislatura. Una aposta ferma per aconseguir l'excel·lència de la ciutat, combinada amb l'activació d'un segon Pla Director per a la conservació dels polígons industrials de Reus.

Un altre dels punts destacats ha estat la instal·lació de lavabos públics en 12 punts de la ciutat, repartits a la vegada en la totalitat dels districtes del municipi.

Compra d’habitatges per a lloguer social i Reus Energia


Habitatge també és un dels punts referencials en el programa d'Ara Reus. En aquest sentit, es dotarà d'una partida anual d'1 milió d'euros per a la compra de 80 pisos amb la finalitat que siguin destinats al Parc de Lloguer Assequible i Social. Amb aquesta partida, Ara Reus generarà més habitatge social i lloguer assequible, destinat a famílies en risc d'exclusió social, gent jove que es vol emancipar o gent gran que tingui pocs recursos.

Tal com ja s'ha fet durant aquest mandat 2019-2023, el Medi Ambient és un dels punts referencials d'Ara Reus. El partit municipalista continuarà impulsant Reus Energia, amb la finalitat d'incrementar la generació d'energia de km 0, amb l'objectiu a mitjà termini d'iniciar la comercialització d'energia neta entre la ciutadania. 

En un altre ordre de coses, Ara Reus proposa la gratuïtat durant dues hores dels aparcaments municipals del Mercat Central i de l'Hospital Universitari Sant Joan per fomentar el comerç i facilitar les visites mèdiques.

Neteja diària a tots els barris de la ciutat


Ara Reus incrementarà en més de 2 milions d'euros el pressupost del contracte anual de residus i neteja viària per incloure-hi diversos serveis i el servei de neteja passarà a ser diari en tots els districtes de la ciutat, amb un increment de vehicles hidronetejadors, fregadores i escombradores. 

El partit municipalista realitzarà una aposta de present i futur en un dels principals motors econòmics de la ciutat: el comerç. Proposa el desenvolupament d'un comerç obert, de proximitat i especialitzat, que faci que la ciutat esdevingui una referència a escala internacional. A més, el partit municipalista fa un plantejament ferm per la integració dels barris del municipi en el teixit comercial. Es va anunciar a creació de la Targeta Ciutadana, una iniciativa que beneficiarà de forma paral·lela als ciutadans i ciutadanes i als comerços de la ciutat.

Daniel Rubio Angosto expressa que Ara Reus "és l'únic partit municipalista i ens presentem com una alternativa real i com un partit que aporta responsabilitat, solvència i fiabilitat". El candidat d'Ara Reus ha refermat que "som el vot útil d'una ciutadania desil·lusionada amb el sistema polític tradicional" i ha definit Ara Reus "com un partit jove i fresc, però amb una llarga experiència, que ha demostrat que es pot fer política des del sentit comú i la responsabilitat, des de Reus i escoltant a la ciutadania".