Nou contratemps: paralitzen la licitació del nou contracte de la neteja de TGN

L'Ajuntament assegura que "en cap cas el Tribunal Català de Contractes apunta a cap perjudici per als treballadors, sinó que requereix que es pengi al perfil del contractant la documentació"

El contracte de la neteja de Tarragona ha sumat un nou contratemps.
El contracte de la neteja de Tarragona ha sumat un nou contratemps. | TarragonaDigital
Redacció
26 de maig del 2023
Actualitzat a la 13:32h
Nou capítol del serial del nou contracte del servei de neteja de la ciutat de Tarragona. El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha paralitzat el procés de licitació del no contracte, estimant així els recursos presentats pel comitè d'empresa del servei públic de neteja i de l'empresa Smatsa, segons ha avançat el diari 'La República Checa'.

Aquesta decisió arriba a dos dies de les eleccions municipals d'aquest diumenge i menys d'un mes després que el govern municipal aprovés, amb el vot de qualitat de l'alcalde, la segona licitació del contracte.

La paralització de la licitació és un nou contratemps pel govern municipal, que el passat mes de desembre va veure com el concurs per adjudicar el nou contracte de la brossa va quedar desert perquè cap empresa va fer una oferta.
 

L'Ajuntament de Tarragona assegura que "tot apunta a un aspecte formal de la publicació de documentació"

En un comunicat, l'Ajuntament de Tarragona ha explicat que els equips tècnics i jurídics estan avaluant la resolució del Tribunal de Català de Contractes del Sector Públic. En aquest sentit, el text afirma que tot apunta "a un aspecte formal en la publicació de documentació de la licitació del nou contracte de la brossa al perfil del contractant".

Segons el consistori, "en cap cas el Tribunal Català de Contractes apunta a cap perjudici per als treballadors, sinó que requereix que es pengi al perfil del contractant la documentació que ja consta a l'expedient que es va elevar al consell plenari".

Finalment, l'Ajuntament assegura que "cal remarcar que el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic dona la raó a les qüestions de fons aprovades per l'Ajuntament de Tarragona".

Ara com ara, els serveis tècnics i jurídics del consistori estan avaluant els següents passos a donar per continuar amb la licitació del nou contracte de la brossa.