Quim Nin, Agnès Ferré i Amadeu Benach repeteixen triomf a Albinyana, la Bisbal i Banyeres

Ara manté la majoria al Montmell, i Impulsem s'imposa a Masllorenç

La Confiança de Quim Nin ha obtingut un gran resultat a Albinyana.
La Confiança de Quim Nin ha obtingut un gran resultat a Albinyana. | Twitter
29 de maig del 2023
Actualitzat el 30 de maig a les 17:02h
Les eleccions municipals del 28 de maig han deixat els triomfs de Quim Nin a Albinyana, Agnès Ferré a la Bisbal del Penedès i Amadeu Benach a Banyeres del Penedès. El primer ha aconseguit així la setena victòria seguida en unes municipals, mentre que Ferré i Benach ja encadenen tres triomfs.

Quim Nin arrasa a Albinyana

A Albinyana hi ha hagut poca història. Nin es presentava amb Confiança - Ara Pacte Local i ha arrasat amb vuit dels onze regidors i un 65% dels vots. Uns resultats que li permeten créixer amb dos regidors més. El PSC es queda com l'únic partit a l'oposició amb tres regidors, ja que Units per Albinyana no ha obtingut representació.

Agnès Ferré guanya, però perd la majoria

Menys clara ha estat la victòria d'Agnès Ferré a la Bisbal del Penedès. La candidata de Compromís - Ara Pacte Local ha patit una davallada d'uns cent vots que li han fet perdre un regidor i la majoria absoluta que tenia fins ara. Haurà de pactar amb un dels quatre partits de l'oposició per assegurar-se l'alcaldia.

Aquests han estat La Bisbal Decideix (dos regidors), Tots Som la Bisbal - Urbanitzacions (dos regidors), el PSC (1) i ERC (1).

Resultats calcats al 2019 a Banyeres

A Banyeres del Penedès s'han calcat els resultats del 2019, amb el partit d'Amadeu Benach, Un Nou Banyeres, aconseguint la victòria amb cinc regidors. Els altres partits han tret també els mateixos regidors que fa quatre anys.

El PSC ha tingut un increment en vots que no li ha permès, però, obtenir més dels dos regidors que ja tenia. Els altres dos se'ls han repartit Junts i Banyeres Verds. Benach podria repetir el pacte amb aquesta última formació per reeditar el govern. 

Ara amplia el suport al Montmell

Ara Pacte Local mantindrà la seva única alcaldia al Baix Penedès, la del Montmell. El partit de José María Roldán ha incrementat en tretze punts percentuals el suport, guanyant amb un clar 63% dels vots i mantenint els sis regidors. Darrere han quedat el PSC amb dos regidors i ERC amb un. 


Victòria d'Impulsem a Masllorenç

També Joan Miró seguirà sent alcalde de Masllorenç, després d'una victòria que ha estat molt clara. Impulsem ha rebut un 65,8% dels vots que l'han propulsat fins als cinc regidors, deixant Alternativa amb dos regidors.