El PSC conserva Mont-roig, però perd la majoria a l'Hospitalet

Junts ha aconseguit la victòria a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i s'obre un escenari de pactes per governar-ne l'Ajuntament

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp
Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp | Ajuntament de Mont-roig del Camp
29 de maig del 2023
Actualitzat a les 14:53h
El PSC manté resultats a Mont-roig del Camp, on Fran Morancho hauria de poder repetir a l'alcaldia del municipi. Els socialistes han conservat els set regidors que ja tenien aquest mandat, i de fet, s'han quedat a vint vots d'arribar al vuitè. La segona força és Junts, amb Simó Gras al capdavant, que passa de tres regidors a cinc.

ERC ha perdut un regidor, i només Irene Aragonès i Manel Vilajosana representaran el partit al plenari. El mateix pes que hi tindrà Plataforma Impulso Miami - Mont-roig (IMM), que ha sumat un representant al que tenia fins ara. L'últim membre del ple de l'Ajuntament serà Juan Miguel Jareño, cap de llista de Vox, que ha ocupat la plaça que ha perdut Cs quedant fora del consistori i, de fet, sent el partit amb menys vots dels que es presentaven a Mont-roig.

Amb aquest escenari, l'alcalde Fran Morancho hauria de poder repetir al càrrec mantenint l'actual pacte de govern. Als set regidors socialistes s'hi sumarien, si no hi ha imprevistos, els dos d'IMM. Són Vicente Pérez i Elvira Montagud, que ja han sigut socis de govern dels socialistes aquest mandat.

L'any 2019, Morancho va encetar-lo en minoria, havent sumat només Pérez a l'equip del consistori. A mig mandat, a principis del 2021, Montagud també va incorporar-se al govern donant-li majoria. Aleshores era regidora de Verds per Més, partit que havia fet coalició electoral amb Ara Mont-roig, amb qui compartia grup municipal; en aquests comicis, Montagud ha sigut la número dos de Pérez a IMM.
 

Junts guanya les eleccions a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Un altre feu del PSC a la costa del Baix Camp era, fins ara, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. Alfons Garcia hi governava amb sis regidors i havent sumat el suport de Cs per arribar a la majoria absoluta. Un escenari que no podrà repetir-se després que els socialistes hagin perdut dos regidors i s'hagin quedat amb quatre.

Tampoc hi serà Cs, que com a bona part dels municipis, ha sigut la força menys votada de les que es presentava. Les eleccions les ha guanyat Junts amb Assumpció Castellví, que ha convertit en cinc els dos regidors que tenia fins ara. La resta de forces han mantingut un representant cadascuna com ja tenien ara començant, en nombre de vots, per Acció Municipal, sota el paraigua d'ERC, amb Esmeralda Saladié.

També s'ha revalidat la FIC de Maria Elidia López, la CUP de Sergi Saladié i el PP de Sílvia Pujol. Restarà veure quins pactes es dibuixen per configurar una majoria que governi Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant els pròxims quatre anys.