1 de 10

Viñuales insisteix a governar en solitari: «És la fórmula idònia»

El guanyador de les eleccions municipals a Tarragona està obert a consensos de ciutat amb la resta de partits, excepte amb Vox

Rubén Viñuales va ser el gran guanyador de les eleccions municipals d'aquest diumenge a Tarragona. | Neus Bertola/Mar Rovira/ACN
per TarragonaDigital, Tarragona | 29 de maig de 2023 a les 15:15 |
Rubèn Viñuales, guanyador de les eleccions municipals a Tarragona, ha reiterat que vol governar en solitari els pròxims quatre anys i ha dit que fer-ho en minoria és la fórmula "idònia". L'endemà del 28M, el socialista ha agraït la bona predisposició de la resta de formacions i ha assenyalat que vol arribar a consensos de ciutat amb tots ells, excepte amb l'extrema dreta.

Resultats eleccions municipals 2023 a Tarragona


"Vull parlar amb tothom, però Vox no entra en l'equació, no entra en el nostre esquema de com veiem el món", ha subratllat. Després de l'anunci de l'avançament de les eleccions generals de Pedro Sánchez, per al 23 de juliol, Viñuales ha afirmat que no afectarà la "casuística" municipal a l'hora d'arribar a acords amb la resta de partits.
 

"Amplitud de mires per arribar a consensos"

En la passada nit electoral, Viñuales ja va dir que volia governar en solitari després de ser la força més votada a la ciutat, amb 13.123 vots i nou regidors. Aquest dilluns, l'endemà de la jornada electoral, ho ha tornat a afirmar. "Tenim el mandat per governar Tarragona, crec que és el moment de governar d'aquesta manera, però amb amplitud de mires per arribar a consensos", ha subratllat el socialista.
Després de fer rondes de trucades amb els candidats de les altres formacions, ha celebrat la "bona predisposició" de tots ells per arribar a acords puntuals en temes rellevants de ciutat: "Apel·lo a la certesa que tinc del seu amor per Tarragona". Preguntat per un possible pacte de govern amb Junts, Viñuales ha insistit en la voluntat de governar sols.


"La fórmula idònia és governar en solitari, però ja veurem, en Jordi Sendra sempre ha estat una persona de ciutat, sé que hi podem comptar amb els temes cabdals, això l'honora", ha expressat. Sendra, que va obtenir tres escons, va afirmar anit que els seus regidors serien "valuosos en el cartipàs municipal".
 

Maria Mercè Martorell: "És molt aviat per parlar de pactes"

Els populars s'han quedat sorpresos davant l'anunci de Pedro Sánchez d'avançar les eleccions per al 23 de juliol. Una situació que també canvia el panorama municipal. La líder del PP a Tarragona, Maria Mercè Martorell, ha assegurat que ara el focus està en les generals i que la formació es troba a l'espera de saber quines són les directrius de Madrid.


Sobre un possible pacte amb els socialistes, Martorell ha defensat que "és molt aviat per parlar de qualsevol pacte" i ha afirmat que Viñuales pot governar en minoria amb acords puntuals en temes de ciutat.

Tot i això, la popular ha reiterat el canvi de rumb que suposa l'anunci de Sánchez, ja que els partits s'han de tornar a "posar a treballar" pels nous comicis, un mes després d'haver-se constituït els consistoris.
 

El PSC arrasa als barris

El PSC ha arrasat als barris de Tarragona, on ha guanyat amb força més vots que la resta de candidatures. A Torreforta ha aconseguit 1.602 vots enfront dels 673 de Vox i els 417 i 477 d'ERC i PP, respectivament. També és la força més votada a Bonavista i Campclar amb 1.056 i 1.265 vots. En el cas de les urbanitzacions de Llevant han assolit 1.278 vots i a Sant Pere i Sant Pau 1.776.

En canvi, ERC guanya a la Part Alta amb 357 vots i a l'Eixample de Tarragona amb 1.088 en vers els 221 i 843 aconseguits pels socialistes. Als barris marítims i a la zona del Nou Eixample Nord, les dues formacions obtenen xifres similars, al voltant dels 800 i 2.000 vots.
Participació