La CUP descarta entrar al govern a Calafell, però tindrà representació a CEMSSA

El partit s'abstindrà en la votació per a la investidura de l'alcalde

La llista de la CUP de Calafell per a les municipals del 28 de maig.
La llista de la CUP de Calafell per a les municipals del 28 de maig. | CUP Calafell
17 de juny del 2023
Actualitzat a les 11:13h
La CUP de Calafell ha emès un comunicat aquest divendres 16 de juny en el qual explica que ha descartat entrar al govern municipal, després de les negociacions mantingudes els últims dies amb el partit guanyador de les eleccions, el PSC.

Cupaires i socialistes no han arribat a un acord, ja que els primers reclamaven fer-se càrrec de la regidoria de Cultura, mentre que el PSC només els oferia la de Festes i presidir el Consell de Cultura. Per aquest motiu, l'assemblea local ha decidit no entrar al govern i abstenir-se en la votació d'aquest dissabte per investir alcalde Ramon Ferré.

Tot i això, la CUP apunta que mantindrà una actitud "propositiva" que pugui materialitzar-se en "polítiques públiques basades en la nostra manera de fer", assenyalen. Les relacions entre el PSC i la CUP sembla que es mantenen obertes, ja que els socialistes els han ofert un càrrec al consell d'administració de l'empresa pública CEMSSA, que la CUP ha acceptat.

D'aquesta manera, Calafell començarà el mandat amb un govern format per PSC i Junts, que suposa una majoria d'onze regidors sobre 21. Des de la CUP afirmen que havien rebut propostes de l'UAM i ERC per explorar un pacte alternatiu, però que van quedar automàticament descartades pel fet que implicaven alguna mena d'entesa amb Vox