El PSC denuncia més de 10 mesos d'espera en alguns centres de salut de Tarragona

El diputat socialista tarragoní, Carles Castillo, alerta que «les visites a especialistes acumulen retards molt importants»
Imatge d'arxiu d'una intervenció mèdica | Cedida

El Partit Socialista de Catalunya ha denunciat que la programació de visites a especialistes en alguns centres de Salut a Tarragona supera els 10 mesos d'espera. El diputat tarragoní socialista al Parlament, Carles Castillo, ha alertat que «mentre el senyor Torra es dedica a animar la confrontació institucional els tarragonins i tarragonines, a peu de carrer, continuen patint les conseqüències de tenir un mal Govern com el seu».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Castillo ha explicat que «en l’àmbit de la salut, les visites als especialistes acumulen retards i demores molts importants. Per posar només un exemple, en aquests moments la programació de visites a especialistes en alguns centres de Salut al Camp de Tarragona ja supera els 10 mesos d’espera, segons ens han fet arribar alguns usuaris».

El grup socialista demana «mesures urgents»

El grup socialista ha demanat mesures urgents a l’actual Govern per millorar la qualitat del sistema i preservar un model sanitari que era de referència al conjunt d’Europa, però que «ha perdut qualitat d’ençà de les retallades implementades pels Governs independentistes des de 2011».

«Tenim un Govern que parla molt de Catalunya però que obvia les necessitats més peremptòries dels catalans i catalanes, com és tenir un sistema públic de salut de la màxima qualitat. Cal més treball i solucions reals, i menys gesticulacions i declaracions retòriques que no porten enlloc», ha afirmat el diputat tarragoní.

«El PSC és el garant d’aquest sistema de qualitat per a tothom. Varen ser Governs socialistes els que van universalitzar l’assistència i també els que van desenvolupar aquest model amb equitat territorial, portant-lo també a les comarques tarragonines, no tan sols als grans nuclis de població sinó establint una xarxa de consultoris als pobles de l’interior. Creiem honestament que alguns han de posar les energies no en escriure cartes al president de Kosovo, sinó en reconnectar-nos amb aquestes polítiques exitoses que han de poder oferir un tractament ràpid i eficient a totes les malalties, també les minoritàries», ha conclòs Carles Castillo.

"🇪🇸ATENCIÓ: Manifestació constitucionalista aquesta setmana a TGN" "👵👴L'alta xifra de tarragonins dependents a l'espera de plaça a una residència pública"