Primer dia d’octubre amb temps plàcid a l'espera de canvis a partir de dimecres

Arribaran alguns intervals de núvols passatgers i al tard cauran alguns ruixats al Pirineu i nord-est. Segueix la calor d’estiu i dimecres bufarà el vent de mestral reescalfat
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

 

El temps comença a donar signes aquest dimarts, primer dia d’octubre, que alguna cosa canviarà els propers dies a Catalunya. De moment, el pas d’una cua de front farà que arribin alguns intervals de núvols passatgers i caiguin alguns ruixats al tard al nord del territori, tot i que ben poca cosa en general, mentre que la calor d’estiu continuarà amb nosaltres. Serà dimecres quan de matinada poden haver-hi més xàfecs i les temperatures iniciaran una clara baixada per deixar enrere l’ambient estiuenc a gran part de Catalunya, però a les comarques de Tarragona aquest descens no serà tan marcat amb entrada de vent fort.

Pel que fa a l’estat del cel, al matí de dimarts hi haurà pocs canvis, amb sol en conjunt i alguns núvols baixos en trams del litoral i prelitoral, especialment a la Costa Daurada. Serà a partir del migdia i durant la tarda quan arribaran alguns intervals de núvols, sobretot a la meitat nord, que circularan ràpidament d’oest a est sense comportar gaires conseqüències, mentre que el sol continuarà sent el protagonista a gran part del territori.

A partir de la tarda i vespre, s’esperen alguns ruixats dispersos i, en conjunt, poc importants a punts del Pirineu i del nord-est de Catalunya. Pot ser que ja de matinada els xàfecs arribin a més zones del territori.

El sol i els intervals de núvols es combinaran a diversos punts aquest dimarts | Pili Rius

 

Més calor a l’espera de la refrescada

Pel que fa a les temperatures, es mantindran sense grans canvis o pujaran inclús una mica més amb ambient, de nou, d’estiu a gran part de Catalunya al migdia, a l’espera de la refrescada de dimecres. La majoria de màximes es tornaran a situar entre els 25º i 30º, però a Ponent i a la vall de l’Ebre no es descarta que s’assoleixin els 33º o 34º de forma puntual. 

Si ens fixem en les mínimes, farà fresca en conjunt amb entre 11º i 16º molts registres, però al litoral de Barcelona i Tarragona se situaran entre els 16º i 21º per la presència de núvols baixos. En canvi, al Pirineu continuarà el fred nocturn amb entre 5º i 10º molts valors.

Mapa del descens de TºC previst per dimecres a Catalunya | Aemet

 

Ambient més de tardor dimecres

De cara a dimecres, ja notarem el descens de les temperatures a causa de l’entrada d’una massa d’aire més fred. La majoria de màximes es mouran entre els 21º i 26º, localment una mica més altes, mentre que de nit també refrescarà arreu. Un ambient més propi de l’època, de principis de tardor, que deixarà enrere la calor d’estiu dels darrers dies, però al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre el vent de mestral bufarà amb ganes reescalfat i mantindrà les temperatures altes. S’esperen alguns xàfecs entre Barcelona i Girona i al Pirineu i tramuntana a l'Empordà.

També et pot interessar...

"Adéu a l'estiuet de Sant Miquel a partir del dimarts per un canvi de temps" "⛅️MÉTEO: La previsió del temps d'aquest diumenge"