Canvi de temps a la costa aquest divendres amb gotellades fins a mig matí

A partir d’aquesta nit i fins al matí d’aquest divendres podran haver-hi xàfecs costaners entre Barcelona i Tarragona. El matí encara hi haurà núvols, però predominarà el sol a la tarda.
Matinada i matí de divendres amb ruixats costaners | Arxiu

 

Després d’una tarda de dijous amb alguns xàfecs que han afectat punts de les comarques de Girona i de la Catalunya Central, deixant fins a 36 l/m2 a Muntanyola (el Moianès), 30 l/m2 a Tona (Osona) o 15 l/m2 a Vic, i una matinada de divendres amb precipitacions a la costa central, on s'han recollit fins a 26 l/m2 a Viladecans, 6 l/m2 a Sant Pere de Ribes o 6 l/m2 al Prat del Llobregat, s’espera una jornada de divendres que no farà net en alguns punts. Hi haurà alguns ruixats costaners, mentre que a la resta del territori farà sol o amb núvols que deixaran el cel mig ennuvolat al matí.

 

Aquesta propera matinada ja podran aparèixer els primers ruixats a punts de la costa. Entre el final d’aquesta nit i fins demà a mig matí els aiguats afectaran les comarques costaneres entre el Maresme i el Baix Camp. La zona més probable, per això, serà la Costa Daurada. A més, podran anar acompanyats de tempestes. A partir de llavors tendiran a desaparèixer.

 

Mapa de previsió per aquest divendres | CATALUNYA MÉTEO

 

Per altra banda, les nuvolades no acabaran de marxar en aquests sectors fins ben bé a migdia o puntualment mitja tarda, amb encara la possibilitat d’alguna gota esporàdica. Els núvols també afectaran fins al prelitoral d’aquests sectors, i a la Catalunya Central, tot i que quedaran al marge de les pluges. A partir de mig matí i migdia els núvols començaran a trencar-se.

 

A la resta del territori farà sol, malgrat que a la tarda es formaran alguns núvols al Pirineu, amb probabilitat baixa d’algun ruixat a la zona del Ripollès. La temperatura serà més baixa a la costa i al prelitoral per la presència dels núvols. A la resta, es mantindrà sense grans canvis o una mica més alta a les comarques de Girona.

 

Pels amants dels estels, aquesta propera nit hi haurà lluna plena i costarà poder observar la pluja d’estels. La sortida de la lluna està prevista a les 21:11 hores i es pondrà cap a les 6:38 hores del divendres. A més, els núvols nocturns a la costa i al prelitoral tampoc hi ajudaran.

 

Dissabte més estable i alguns canvis diumenge

Aquest dissabte tornaran a formar-se núvols baixos, tot i que quedaran restringits al Camp de Tarragona i al Delta de l’Ebre. A partir de mig matí o migdia aniran desfent-se. A la resta de Catalunya farà sol, amb la formació d’alguns núvols a la tarda al Pirineu sense risc de pluja.

 

Mapa de previsió per aquest dissabte i diumenge | CATALUNYA MÉTEO

 

La temperatura serà més alta arreu, amb un ascens moderat en alguns casos, amb calor moderada. S’esperen valors que es mouran entre els 29º i 34º de manera generalitzada, mentre que al Pla de Lleida, a la Catalunya Central i a la vall de l’Ebre podran ser una mica més alts, arribant fins als 35º o 36º. Les mínimes es mantindran similars a la costa i a l’interior pujaran una mica més.

 

Diumenge arribaran canvis a partir de migdia, amb l’arribada de núvols alts i mitjans, i el creixement de nuvolades a zones de muntanya del nord i nord-est. A la tarda, podran caure algunes gotellades amb tempesta a les comarques del Pirineu, sobretot al sector oriental, i a l’interior de Girona. La temperatura serà semblant o una mica més alta.

 

També et pot interessar...

Més notícies de la categoria Previsió del dia