El cap de setmana acabarà amb temps més mogut però amb calor d’estiu

Divendres i dissabte el sol dominarà arreu amb TºC clarament més altes. Diumenge i dilluns, dia festiu a diversos municipis, hi haurà més núvols i alguns ruixats

El temps es mantindrà molt tranquil aquestes properes hores a Catalunya, però es tornarà a complicar una mica al final del cap de setmana. Divendres i dissabte seran dies de sol i calor d’estiu arreu a causa del vent més aponentat i del sud, però de cara a diumenge els núvols aniran a més amb alguns xàfecs i ambient que es mantindrà calorós i xafogós. Dilluns seguiríem amb aquesta inestabilitat.

Pel que fa als canvis de diumenge, l’entrada de vent més marítim farà augmentar els intervals de núvols arreu amb un cel canviant a tot el territori. Això provocarà alguns ruixats febles o gotellades a qualsevol punt, si bé els més probables seran entre Barcelona i Girona.

A més, a la tarda creixeran nuvolades de tarda a punts de muntanya que deixaran xàfecs, localment alguna tempesta, especialment a l’entorn del Pirineu. No obstant, aquesta situació és encara força incerta hi haurem d’anar seguint amb atenció l’evolució de la previsió.

Mapa de previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

 

De cara a dilluns, dia en què algunes ciutats, com ara Barcelona, tenen festa en motiu de la segona pasqua, sembla que es mantindrien els xàfecs, especialment a la tarda i al nord-est i Pirineu, localment amb alguna tempesta. Les temperatures començarien a baixar.

Torna la calor d’estiu amb vent en alguns punts

Després del sotrac de les temperatures aquestes últimes hores amb ambient més fresc arreu, els termòmetres tornen a tirar clarament cap amunt aquest divendres a causa de l’entrada del vent de ponent. La calor es mantindrà dissabte amb valors, de nou, força estiuencs, ja que la majoria de màximes es mouran entre els 23º i 28º, si bé es tornaran a rondar els 30º a punts de Ponent, interior de les Terres de l’Ebre i al prelitoral. En canvi, seran més baixes al Pirineu.

També farà menys fred de nit després de la forta refrescada de l’última matinada que ha portat temperatures nocturnes per sota de la mitjana i fregant els 0º en algunes valls pirinenques. Tant divendres com dissabte hi haurà alguns intervals de núvols baixos matinals a la costa i nuvolades de tarda al Pirineu que, a tot estirar, deixaran algun ruixat aïllat al Pirineu. 

Mapes de previsió per divendres i dissabte | Catalunya Méteo

 

Alerta per vent fort al Pirineu

Atenció al vent, perquè bufarà divendres de ponent arreu entre lleuger i moderat amb algun cop fort en zones elevades, però al Pirineu serà de component sud amb ràfegues fortes a les cotes altes. Per aquesta raó, el Servei Metrològic de Catalunya (SMC) ha activat l’alerta per ventades de més de 80 km/h en aquesta zona.  

Mapa d'avisos per fort vent per aquest divendres | METEOCAT

 

Propera setmana amb nous canvis

Si el pronòstic és una mica incert pel diumenge, encara ho és més de cara a la propera setmana. Per ara, els mapes indiquen que tindríem uns dies d’alts i baixos, amb una nova patacada dels termòmetres a mitjans de setmana i un increment dels xàfecs. Els termòmetres remuntarien de cara al següent cap de setmana.

També et pot interessar...

"PREVISIÓ DIJOUS: Menys calor, però per poques hores" "PREVISIÓ: Canvi important de temps a partir d'aquest dimecres"