Tornen els premis VOC

Tornen els premis VOC i ja és el quart any que Òmnium Cultural lidera aquesta aposta per l’audiovisual en català.

 

L’any 2017, quan en Jordi Cuixart, el nostre President, acabava d’entrar a presó vam encetar el camí i aquell any va ser especialment difícil perquè en les circumstàncies que es trobava el nostre país, no teníem gaires ganes de cinema però, al mateix temps, pensàvem que calia entomar la lluita d’en Jordi en favor la cultura com a eina de cohesió social i, en concret, per la llengua i l’audiovisual català.

 

En un moment en què la producció cinematogràfica de ficció i documental es concentra en les plataformes digitals, des d’Òmnium,  pensem que aplegar un grup de gent en un cinema és un ritual que no podem perdre, perquè ens permet trobar-nos i reconèixer-nos com a societat, compartir neguits personals i problemàtiques socials que ens defineixen com a poble perquè, el cinema, en definitiva, és un gran mirall on ens hi hem de poder mirar tots i totes.

 

Aquest 2020 encarem la quarta edició de la mostra amb la il·lusió de fer de la nostra llengua un vehicle de cultura per a tothom i és així perquè cada any som més i més els que en comptem com assidus del VOC, que ja arriba a 30 ciutats catalanes per posar en valor el talent creatiu en el camp del nostre l’audiovisual. 

 

El pròxim dissabte dia 15 de febrer celebrarem la mostra de cinema a Tarragona, a les 17.30 i fins les 21 hores, en el marc incomparable de l’Antiga Audiència. Veurem curts de ficció i documentals, compartirem una bona estona, parlarem de cinema i votarem el Premi de Públic perquè, al VOC,  el públic compta, i compta molt. És per això que hem preparat aquest quarta edició i esperem que la gaudiu perquè comptem amb finalistes del territori com ara El dol de Joel Muñoz produïda per l’ECIR, Ophelia de Marc Ortiz o Bruna d’Albert Blay i Cristina Massagué i fins a 14 produccions, moltes de les quals ja han estat nominades i reconegudes en festivals internacionals i també als premis Goya.

 

I si en Jordi Cuixart ens diu sempre, “que ho ompli tot la cultura”, nosaltres diem , si més no aquest dissabte, que ho ompli tot el cinema i benvinguts al VOC 2020!  

 

Esther Ferré Sarabia és la coordinadora del VOC al Tarragonès

"Salvem la Savinosa, per Eva Miguel" "La participació ciutadana i els Consells de Districte, per Cristina Guzmán"