Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

AGENDA

El programa de Santa Tecla d'aquest diumenge, 22 de setembre

AGENDA

El programa de Misericòrdia d'aquest diumenge, 22 de setembre

Més de 300 trucades al 112 al Camp de Tarragona pel temporal

El barri del Port de Tarragona ha tornat a patir fortes inundacions
El riu Francolí al seu pas per Tarragona, desbordat. | Carlos Domènech

 

Les restes de l'huracà 'Leslie' han descarregat amb força a les comarques de Tarragona des de la tarda d'aquest diumenge i la matinada d'aquest dilluns, 15 d'octubre. El temporal ha deixat episodis de pluja de gran intensitat, com els 41,2 litres que van caure al Montmell, els 40 litres a Tarragona i els 33,9 litres que van caure a Constantí, tots en només 30 minuts.

 

El telèfon d’emergències 112 ha rebut unes 315 trucades per incidències relacionades amb el temporal de pluja i vent que ha afectat les comarques de Tarragona en les darreres hores. Segons ha informat Protecció Civil, la gran majoria de trucades, 197 eren del Tarragonès, mentre que 83 s’han realitzat per incidents al Baix Penedès, i 35 al Baix Camp. Per municipis, la ciutat de Tarragona encapçala la llista amb 128 trucades al telèfon 112, a Calafell han sigut 33 trucades; al Vendrell, 23; a Vila-seca, 18; al municipi de Pradell de la Teixeta, 18; i a Reus, 15.

 

Des dels Bombers de la Generalitat, informen que entre les 4 de la matinada i les 7 del matí d’aquest dilluns han atès 11 avisos provinents d’incidents a la regió de Tarragona. La gran majoria d’avisos atesos han sigut per arbres i branques caiguts, per neteja de vies amb fang i pedres, per inundacions de baixos, per mobiliari urbà desplaçat i per revisar cabals de rius i rieres.

 

D’altra banda, Protecció Civil ha informat que el matí d’aquest dilluns hi ha diverses poblacions arreu de Catalunya sense servei de llum. Davant d’aquesta situació, fins a 33 equips d’Endesa es troben treballant per solucionar el problema i poder restablir el subministrament. A les comarques de Tarragona un dels municipis afectats és Tivissa. 

 

La Part Baixa de Tarragona torna a patir les conseqüències del temporal

La ciutat de Tarragona ha sigut un dels punts més afectats per les pluges de les darreres hores. De la mateixa manera que fa una setmana durant l'anterior temporal, diverses zones de la ciutat han quedat més afectades que d'altres. És el cas de la Part Baixa de Tarragona, on els veïns han tornat a denunciar la insuficiència del sistema de clavegueram per poder absorbir la quantitat d'aigua que s'acumula per la pluja. Com a conseqüència, bona part del barri queda inundat, afectant carrers, baixos i garatges de particulars, comerços i establiments. Davant d'aquesta situació que es repeteix en cada episodi de fortes pluges, alguns veïns plantegen interposar una demanda col·lectiva contra l'Ajuntament per per deficiències del clavegueram. 

 

 

 

 

 

Inundacions, tapes de clavegueram aixecades i altres incidències a Tarragona ciutat

L'Ajuntament de Tarragona ha informat que aquesta nit s'han activat sis dotacions de la Guàrdia Urbana i tres de Protecció Civil per tal de solucionar les incidències pel temporal. La nit de diumenge, al voltant de les deu, es va haver de tallar l'accés al trànsit al polígon Francolí i els ponts d'accés al Serrallo a causa de l'acumulació d'aigua. Durant la matinada, la circulació ja s'ha pogut restablir i al matí hi havia situació de normalitat. L'avinguda President Tarradellas també s'ha hagut de tancar al trànsit durant diverses hores. 

 

El consistori afirma que durant la nit s'han rebut avisos d'aixecament de tapes de clavegueram a diferents zones de la ciutat, concretament als carrers Reial, Castaños. Comerç, Zamenhoff, Francolí, Beethoven, Bloc Uruguai o Estanislau Figueras. 

 

D'altra banda, a causa de la pluja ha caigut part d'un mur de contenció a la vorera del carrer de Mestre Benaigues. També s'ha rebut l'avís de l'aparició d'un forat a la vorera del passeig de la Independència. Als carrers de Ritort i Faus, de Joaquim Vedruna, del Baix Camp i al Vial J. Bryant han caigut arbres que en alguna ocasió han comportat afectacions al trànsit. 

 

Malgrat que la Part Baixa de Tarragona ha sigut la més castigada, altres punts de la ciutat també han patit inundacions. Al barri tarragoní de Campclar, per exemple, també ha patit les conseqüències del temporal, i és que alguns dels carrers, com ja ha passat en altres episodis de pluges, han quedat completament inundats per una riuada. 

 

 

 

El riu Francolí, desbordat

L'exhuracà Leslie ha deixat imatges inusuals com el desbordament del riu Francolí al seu pas per Tarragona, a la seva desembocadura. Ja la nit d'aquest diumenge el riu presentava un nivell d'aigua extraordinari, mentre que aquest matí la situació era la mateixa. 

 

 

Carrers tallats i semàfors apagats a Reus

Les restes de l'huracà 'Leslie' també han provocat alguns incidents a Reus. La majoria d'incidències en què ha hagut d'actuar la Guàrdia Urbana han sigut per dur a terme talls de carrers i carreteres a causa de l'acumulació d'aigua. També s'ha produït un incident elèctric per un curtcircuit al carrer de Josep Maria Prous i Vila, i alguns semàfors han deixat de funcionar temporalment en alguns carrers de la capital del Baix Camp.

 

Tallada la carretera del Vendrell a Sant Salvador pel desbordament de la riera

Al Baix Penedès el temporal ha deixat un dels registres de pluja més alts de Catalunya, amb 133 litres per metre quadrat al Montmell. Les precipitacions han provocat que la carretera que connecta el Vendrell amb Sant Salvador s'hagi hagut de tallar al trànsit, ja que la riera de la Bisbal s'ha desbordat. També s'han registrat diverses incidències al Vendrell, Calafell, Cunit i l'Arboç, la majoria per inundacions, carrers tallats o arbres caiguts. 

 

La carretera del Vendrell a Sant Salvador, tallada pel fang. | TarragonaDigital.com

 

El 'Leslie' fa estralls al passeig marítim de Torredembarra

La brigada municipal de Torredembarra treballa des de primera hora del matí per restablir la normalitat en diversos punts de Torredembarra, on la zona més afectada ha sigut el passeig marítim. El lloc ha quedat totalment enfangat per culpa de la intensa pluja que ha caigut en les darreres hores i que també ha afectat aquesta zona del Baix Gaià. 

 

El temporal deixa més de 100 litres a l'Alt Camp i a la Conca de Barberà

L'exhuracà 'Leslie' també ha deixat petjada a les comarques de l'Alt Camp i la Conca de Barberà, on s'han registrat en alguns punts més de 100 litres per metre quadrat de precipitació acumulada. Pel que fa a les incidències, s'ha hagut d'actuar per inundacions de baixos i garatges a Valls; s'han tallat temporalment algunes carreteres i alguns municipis es van quedar sense subministrament elèctric durant unes hores. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris