Imatge de la mànega al Port de Tarragona l'11 de maig del 2020

Imatges espectaculars: Ensurt al Port de Tarragona per una mànega enmig de la tempesta

Els fets han tingut lloc aquest diumenge a mig matí. El fenomen ha estat breu i no ha causat danys a les instal·lacions

El temps està ben mogut aquest diumenge, 10 de maig, amb ruixats i tempestes que no paren de caure a molts punts de Catalunya, especialment a les comarques de Tarragona i Lleida, on localment algun xàfec està sent fort i amb algunes sorpreses. Aquest és el cas del Port de Tarragona, on a mig matí, just davant del barri del Serrallo, una intensa tamborinada acompanyada d’un bon patac d’aigua i de fortes ventades ha generat una mànega força espectacular. 

Malgrat el petit ensurt que s’han endut les persones que hi havia a la zona en aquell moment, el remolí de vent ha circulat pel damunt de l’aigua de dins del port i s’ha acabat desfent  quan ha tocat terra ferma. La tromba marina ha durat menys d’un minut i s’ha pogut veure una bona ventada donant voltes al damunt de l’aigua del port i, fins i tot, ha fet moure de valent les barques i palmeres quan ha tocat terra. No obstant això, la mànega s’ha acabat desfent i no consten danys materials. Aquestes són les imatges impressionants.

Previsió per a les properes hores

Al llarg de tot el diumenge, els ruixats i les tempestes poden aparèixer a qualsevol punt en una jornada de temps molt mogut. Fins ara el plat fort s’ha concentrat a les comarques de Lleida i Tarragona, arribant a superar els 100 l/m² en algunes zones dels Ports. A la tarda la part més activa es traslladarà entre Barcelona, Girona i el Pirineu, però podrà seguir plovent a tot arreu. Localment les tempestes seran fortes, acompanyades de calamarsa o fortes ventades  i amb algun fenomen més sever com ja ha passat amb aquesta mànega al Port de Tarragona.