Atrapen els lladres 'punxa rodes' de les autopistes de Tarragona

Havien efectuat fins a set robatoris amb aquest mètode en pocs mesos

Els lladres van ser enxampats després de mesos d'investigacions.
Els lladres van ser enxampats després de mesos d'investigacions. | Mossos
02 de juny del 2023
Actualitzat a la 13:52h
Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una banda criminal que es dedicava a assaltarvehicles a les àrees de descans de l'autopista. Concretament es van enxampar tres homes, de 35, 43 i 55 anys, els quals se'ls acusa de setrobatoris a l'interior de vehicles amb el mètode 'punxa-rodes' entre l'octubre i el desembre del 2022 a l'AP-7 i la C-32. Les detencions es van dur a terme després de les investigacions a Reus, el Vendrell i Vilanova i la Geltrú.

Els fets es remunten a l'octubre del 2022, quan es va denunciar un robatori a l'interior d'un cotxe que estava aparcat a l'àrea de servei del Penedès a l'AP-7. Els lladres feien servir el mètode 'punxa-rodes', que consisteix a punxar una de les rodes de turisme que volen assaltar.

Quan el propietari torna al vehicle, unes persones el distreuen mentre li mostren la roda punxada i un altre lladre aprofita per endur-se tots els objectes que pot de l'interior del cotxe. En altres casos, si la víctima continua circulant amb la rodapunxada, els lladres la segueixen per alertar-la i s'aturen en un punt per efectuar el robatori.