1 de 10
CASTELLS

La novena edició del 'Tarragona, Ciutat de Castells' arrenca el 24 de juny

Hi haurà 21 cites castelleres a càrrec de les colles locals i dels Nois de la Torre, la colla convidada

La novena edició del 'Tarragona, Ciutat de Castells' arrencarà el 24 de juny. | Tarragona Turisme/Rafael López-Monné
per TarragonaDigital, Tarragona | 7 de juny de 2023 a les 16:20 |
Tarragona Turisme ha presentat aquest dimecres la novena edició del 'Tarragona, Ciutat de Castells', que arrencarà el pròxim 24 de juny. La programació tornarà a oferir una combinació d'exhibicions castelleres davant de la Catedral i de diades castelleres organitzades per les quatre colles locals amb el suport de l'Ajuntament.

En total, seran 21 les cites castelleres que del 24 de juny al 24 de setembre oferirà la ciutat per mostrar aquesta tradició, Patrimoni Immaterial de la Humanitat des de l'any 2010, a la ciutadania i als visitants.


​Les quatre colles locals de Tarragona i els Nois de la Torre, que és la colla convidada, oferiran un total de deu exhibicions tots els dimecres, a les 20 hores, davant de la Catedral, a excepció del 16 d'agost i del 13 i 20 de setembre, per preparar les diades que hi ha al calendari festiu de la ciutat durant aquells dies.

Entre les onze diades que inclou el programa, destaquen les diades festives de Sant Magí i Santa Tecla, el 19 d'agost i 23 de setembre respectivament, a més de la del primer diumenge de les festes, que enguany será el 17 de setembre, i la de la Mercè, el 24 de setembre, amb els emotius pilars caminant.

 

"Volem fer viure els castells a tothom que ens visita

Durant la presentació, l'alcalde de Tarragona i conseller de Turisme en funcions, Pau Ricomà, ha volgut destacar el treball conjunt de Tarragona Turisme i les colles castelleres per "fer viure els castells a tothom que ens visita de la mà d'un programa que vol crear un producte turístic de qualitat, local i sobretot, autèntic".

Ricomà ha afegit que "no ens inventem res: tenim unes tradicions, una gastronomia, un patrimoni i uns paisatges que enamoren i que, adequats turísticament amb perspectiva de sostenibilitat econòmica, social i mediambiental, constitueixen una experiència inoblidable".

 
Participació