L'alcalde de Tarragona Pau Ricomà anuncia que deixa la política municipal

Prendrà possessió de l'acta de conseller, tot i que dimitirà després de les eleccions generals del 23 de juliol

Pau Ricomà deixarà la política municipal després de les eleccions generals del 23 de juliol.
Pau Ricomà deixarà la política municipal després de les eleccions generals del 23 de juliol. | Twitter / @pauricoma
12 de juny del 2023
Actualitzat a les 11:49h
L'alcalde de Tarragona en funcions, Pau Ricomà, ha anunciat aquest dilluns que deixarà la política municipal després de les eleccions generals del pròxim 23 de juliol. Ho ha fet en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona, en què també ha explicat que la número 2 de la llista d'ERC, Maria Roig, serà la portaveu dels republicans al saló de plens de l'Ajuntament de Tarragona en el mandat que arrencarà aquest dissabte.

En aquest sentit, Ricomà ha explicat que prendrà possessió del càrrec de conseller en la sessió de constitució d'aquest dissabte, en el marc de la la qual donarà el relleu de la vara d'alcalde a Rubén Viñuales. El batlle en funcions de la capital tarragonina ha afirmat que durant l'estiu farà un pas al costat i deixarà el seu lloc al saló de plens.
 

Maria Roig serà la portaveu municipal d'ERC

En l'entrevista al citat mitjà, ha dit que la seva voluntat és "deixar ben organitzat i cohesionat" el grup municipal d'Esquerra i després de les eleccions generals del 23J deixar el seu lloc a l'Ajuntament de Tarragona. Maria Roig assumirà les tasques de portaveu i caldrà veure qui prendrà el seu relleu en el lideratge, mirant ja al 2027.

L'encara alcalde de Tarragona ha dit que ha pres aquesta decisió "per afavorir la regeneració". En aquest sentit, Ricomà ha assenyalat que no assumirà cap altre càrrec polític, tot i que s'havia rumorejat que podria ser el candidat dels republicans al Senat.