1 de 10
Infraestructures

Renfe rebrà 30 nous trens al novembre per reforçar el servei d'AVE a Catalunya

La ministra promet més parades a Lleida, Girona o Tarragona i un 40% més d'oferta de places

Imatge d'arxiu d'un tren AVE. | Europa Press
per TarragonaDigital, Tarragona | 19 de juliol de 2023 a les 13:29 |
La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha anunciat aquest dimecres que Renfe rebrà al novembre trenta nous trens de Talgo que, entre d'altres, serviran per reforçar el servei d'AVE i Avlo a Catalunya.

Segons ha dit en un esmorzar informatiu celebrat a Barcelona, hi haurà més freqüència en parades com Lleida, Tarragona o Girona. "Estem parlant de trens nous que permetran augmentar fins a deu freqüències d'alta velocitat en aquest corredor. Suposa augmentar en 300.000 les places mensuals, un 40% més que l'oferta actual", ha indicat en una trobada amb empresaris del sector de la construcció on també hi ha participat el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions del govern espanyol, José Luis Escrivá.


Tal com ha destacat la ministra, Talgo ha informat que els nous trens de la sèrie 106 començaran a arribar al novembre. D’aquests vehicles, vint seran per l'AVE i deu aniran a la marca de baix cost de Renfe, Avlo. Aquests nous combois, ha dit la ministra, permetran anar incrementant gradualment la freqüència del corredor Figueres-Madrid durant l'any 2024.

Sánchez també s'ha referit a altres inversions de l'Estat a Catalunya, com el perllongament de la carretera B-40 entre Terrassa, Sabadell i Castellar del Vallès. En aquest sentit, ha dit que el govern espanyol "mai" s'ha allunyat d'aquesta inversió, que ha xifrat en 900 milions d'euros. "Accelerarem al màxim els tràmits", ha promès.

"Diàleg i inversió"


Segons la ministra, el govern espanyol de Pedro Sánchez ha desplegat els darrers anys una fórmula de "diàleg, lleialtat i inversió". "Ningú pot negar que ha sigut una aposta guanyadora. Avui la situació a Catalunya és molt diferent de la del 2018. Per exemple, en cinc anys Catalunya ha rebut més de 116.000 milions d'euros, un 42% més que els últims cinc anys de Rajoy", ha destacat.

Per a Sánchez, la "normalització" de la situació a Catalunya també ha donat "confiança" al sector empresarial després de l’impacte del 2017 i ha "recuperat la imatge internacional de Barcelona" amb esdeveniments com el MWC o la cimera hispano francesa. "Hem aconseguit tornar a posar Catalunya al radar de les grans empreses", ha asseverat la ministra.
Participació