1 de 10
LA VUELTA

«La Vuelta» fa «vibrar» Tarragona

La prova ciclista protagonitza diverses caigudes en el seu tram final

Ciclistes arribant a Tarragona, durant La Vuelta, davant de banderes independentistes. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 29 d'agost de 2023 a les 18:25 |
Arribada finalitzada de La Vuelta a Tarragona, en la seva quarta etapa que ha travessat Andorra, les comarques de Ponent i el Camp fins arribar a la capital. A dos quarts de sis de la tarda arribaven els primers integrants de la cursa, després d'un tram final accidentat, però que igualment ha fet "vibrar" els milers de persones que s'han llençat al carrer per veure els esportistes de prop.



Uns minuts abans, quan els ciclistes passaven per Valls, l'organització ha homenatjat l'atleta Marta Galimany, que acompanyada per l'alcaldessa Dolors Farré i la mare de Xavi Tondo, Emma Volpini, ha rebut un reconeixement en forma de ram de flors.

Un cop deixat enrere l'Alt Camp s'ha intensificat l'sprint final fins a Tarragona. Entrant per l'avinguda Andorra, la comitiva ha rebut aplaudiments i ha vist com les tanques vibraven d'expectació i d'ànims cap als esportistes, protagonistes d'un desplegament que ha paralitzat la ciutat durant unes hores.


L’etapa de La Vuelta se l’emportava Kaden Groves, gràcies a un darrer sprint, al passeig de Sant Antoni, mentre que a la plaça de la Unesco s'ha produït una de les darreres caigudes d'aquesta etapa. Allà precisament s'hi estava desenvolupant una protesta independentista promoguda per Òmnium, l'ANC i el CDR, que s'ha dut a terme sense incidents.
Participació