1 de 10
SOCIETAT

Amb l'agost acaba el reforç de neteja de via pública de Reus

Ha tingut 50.000 euros de pressupost, deu treballadors i sis vehicles

S'ha dut a terme durant un mes i mig a divuit zones de la ciutat | Jordi Olària Gras
per Jordi Olària Gras, Reus | 31 d'agost de 2023 a les 13:25 |
El pla de xoc de neteja de la via pública a Reus arriba al punt final aquest dijous, 31 d'agost. Es va posar en marxa a mitjan juliol amb l'objectiu de reforçar la neteja durant l'estiu. Es tracta d'un període en el qual, des de l'Ajuntament, es considera que l'increment d'activitat quotidiana al carrer ho fa necessari.Amb un pressupost de 50.000 euros, l'addenda al contracte públic ha suposat la contractació de vuit persones addicionals per al servei. S'ha dut a terme a divuit barris de la ciutat i, segons subratlla el govern local, en coordinació amb els equips de manteniment de parcs i jardins "per tal de reforçar la neteja a les zones verdes dels barris on s'ha realitzat".

Aquesta actuació de reforç s'ha fet als barris Fortuny, Pastoreta, Monestirs, Horts de Miró, Muralla, Mare Molas, Juroca, Carrilet, Mas Iglesias, Montserrat, Carme, Sardana, Sol i Vista, Gaudí, Immaculada, Santuari i la zona del carrer de Lepant.


L'organització d'aquest servei, segons es va presentar ha implicat que el reforç passi per cada barri cada quinze dies. A més, s'ha coordinat amb el calendari del servei ordinari de neteja de la via pública. Ha comptat amb deu persones d'equip humà i sis vehicles dividits en sis equips.

S'ha disposat d'un equip de neteja dual, format per dos operaris i un maquinista amb escombradora dual. S'han format dos equips d'escombrada mecànica de voreres i dos més amb hidronetejadora per a taques i pintades. Ha completat el dispositiu un equip d'escombrada manual amb vehicle auxiliar.


Per part del govern, el regidor de Via Pública, Daniel Marcos, assegura que aquest pla de xoc de neteja viària s'ha valorat molt positivament entre la ciutadania. Com recorda, es tracta d'un àmbit que és una de les principals preocupacions dels veïns de Reus i de la majoria de ciutats.

 
Participació