1 de 10
Societat

Altafulla posa en marxa el procés per remodelar la piscina municipal

Diverses fuites comportaven unes pèrdues d'aigua molt importants

La piscina d'Altafulla compta amb deficiències molt evidents. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Altafulla | 7 de setembre de 2023 a les 09:24 |
L'Ajuntament d'Altafulla ja ha iniciat el compte enrere per poder executar el projecte de remodelació de la Piscina Municipal amb l'objectiu d'obrir les instal·lacions al públic durant l'estiu de 2024. La Junta de Govern Local ha aprovat el projecte de reforma del complex, juntament amb els fons necessaris per sufragar els costos, que van ser aprovats pel Ple de la Corporació mitjançant un Expedient de Modificació de Crèdit en l'última sessió ordinària de juliol.

Ara només queda publicar la licitació de les obres, la qual s'espera que sigui imminent. La intenció del consistori és que els treballs comencin al novembre i tinguin una durada aproximada de sis mesos.

La piscina petita haurà d'esperar


La coalcaldessa d'Altafulla, Alba Muntadas, i el regidor d'Esports, Àlex Cañas, han visitat el recinte de la piscina, ubicada al carrer Alcalde Pijuan, per comprovar l'estat actual de les instal·lacions i explicar com serà el futur complex.

Segons Cañas, les obres es basaran en el projecte previ existent, tot i que hi haurà alguns canvis substancials, com ara la decisió de no intervenir a la piscina petita. El regidor ha destacat que el principal problema es troba a la piscina gran, amb importants fuites que cal solucionar.


Aquesta decisió, en realitat, permetrà reduir els costos dels treballs de 700.000 a 400.000 euros i agilitzar-ne el termini d'execució, ja que només es construirà un nou vas sobre l'actual piscina i es canviaran totes les canonades i maquinària. Àlex Cañas també ha assenyalat que aquesta estratègia contribuirà a fer el manteniment de la piscina més econòmic, amb estalvis significatius d'aigua i clor.

Menys profunditat


Pel que fa a la futura piscina, el regidor d'Esports d'Altafulla ha explicat que amb el nou vas es reduiran lleugerament les dimensions als extrems, i no hi haurà tanta profunditat. Així doncs, mentre que ara la profunditat mínima és d'1,6 metres i la màxima supera els 2 metres, amb les instal·lacions renovades, la profunditat mínima serà d'1,4 metres i la màxima d'1,7 metres. Això permetrà un millor equilibri de l'estructura i més comoditat per als banyistes en moments de lleure en família o a l'hora de realitzar cursos de natació i altres activitats que abans no eren possibles.


Pel que fa a la piscina petita, Cañas ha informat que aviat s'obrirà un procés participatiu per definir el seu disseny. Es preveu que sigui un espai amb diferents nivells i més orientat a l'entreteniment, amb una làmina d'aigua que augmentarà a mesura que s'accedeixi. Les opinions de la ciutadania seran tingudes en compte en aquest disseny, i una vegada els plans estiguin clars, es procedirà a iniciar els tràmits pertinents per a la realització de les obres.
Participació