1 de 10
Alt Camp

La Fira de Santa Úrsula presenta el cartell anunciador

És obra de Marc Volpini Tondo

Imatge de la presentació del cartell | Cedida
per Albert Oliva, Valls | 14 de setembre de 2023 a les 13:15 |
La Fira de Santa Úrsula de Valls ja escalfa motors i ho ha fet avui amb la presentació de la imatge gràfica de la festa que se celebrarà entre el 13 i el 22 d'octubre. El cartell de la fira, obra del vallenc Marc Volpini Tondo, recull l'essència de la Santa Úrsula més castellera amb un mar de mans en una pinya que sobresurt davant de l'edifici de Món Casteller – Museu Casteller de Catalunya, perfilat al fons i gran novetat de la celebració d'enguany.

L'autor centra les mirades en primer terme en les mans que s'uneixen en una pinya, representant així la part més popular dels castells. Les mans dels castellers i castelleres posen en valor la importància de fer pinya com a base de tota construcció, sense la qual no existeix l'espectacle i cap on apunten totes les mirades. Volpini mostra així un castell sense el castell, focalitzant les mirades en la força de les mans com a símbol de la vessant més social i popular del fet casteller.


El Museu Casteller de Catalunya que, després de la seva obertura el passat 8 de setembre viurà el que serà el seu primer Santa Úrsula, també es deixa veure al fons del cartell, amb les línies netes de l'equipament dissenyat pel reconegut arquitecte Dani Freixes. El Museu Casteller i la plaça de l'equipament, al bell mig del Centre Històric i a tocar de la plaça del Blat, seran alguns dels epicentres destacats de la fira d'enguany per tal de celebrar així la seva obertura i convidar a Valls a tot el món casteller per viure Santa Úrsula.
Participació