1 de 10
Baix Camp

Grans novetats: Apropa Cultura presenta la nova programació dels teatres Bartrina i Fortuny de Reus

Aquesta temporada les entitats socials registrades a Apropa Cultura poden sol·licitar autocars a un preu social

Imatge de la roda de premsa d'Apropa Cultura | Cedida
per Albert Oliva, Reus | 14 de setembre de 2023 a les 14:37 |
Reus ha presentat la programació d'Apropa Cultura d'aquesta tardor-hivern que ofereixen els teatres Bartrina i Fortuny, amb tres novetats. Des d'aquesta nova temporada, s'ha adherit Imaginautes serveis culturals al programa Apropa Cultura. Es tracta d'una empresa que es dedica sobretot a la programació de teatre escolar a diferents poblacions de la demarcació de Tarragona. Amb aquesta nova incorporació el Teatre Bartrina i el Teatre La Salle
Reus oferiran programació als matins entre setmana.


De la programació d' aquesta tardor-hivern destaca l'espectacle D'OnQuiOn? de la Cia. Toni Albà el 14 de novembre o clàssics del teatre com Aigües encantades de Joan Puig i Ferrater el 18 de gener o Luces de Bohemia de Ramon del Valle-Inclán el 14 de desembre a càrrec de la Cia. Teatre de Ponent de Granollers.

També s'ha presentat el programa «Un matí d'orquestra» que a partir del mes de novembre oferirà sessions al Teatre Bartina a càrrec de l'orquestra Camerata XXI i la musicoterapeuta Montse Navarro. L'activitat s'adreça a persones amb discapacitat Intel·lectual, alzheimer i trastorn mental, i consta de tres parts: assistència a l'assaig de l'orquestra, trobada amb els músics i un taller de música a càrrec d'un musicoterapeuta.


La tercera novetat és que les entitats socials registrades a Apropa Cultura poden sol·licitar autocars a un preu social per tal de poder assistir als espectacles i activitats culturals que organitzen els programadors adherits a Apropa Cultura. S'ofereix la possibilitat de fer trajectes de fins a 50 km durant un màxim de 5 hores.
 

Programació general

Pel que fa a la programació general del Teatre Bartrina destaca l'obra El cos més bonic que s'haurà trobat mai en aquest lloc, una producció de Temporada Alta i Teatre Romea, protagonitzada per Pere Arquillué, que es podrà veure el 4 de novembre a les 20 h. A més, aquest teatre ofereix tota la programació amb bucle magnètic i so de sala amplificat, un sistema que millora de manera considerable la qualitat de la recepció de l'espectacle del públic amb dificultats auditives.


Al Teatre Fortuny es podrà veure, entre molts altres espectacles, Cost de Vida de Martyna Majok, el 10 de novembre a les 20.30 h. Es tracta d'una obra exquisidament original honesta i divertida, on s'explora la nostra necessitat de connectar i ser estimats per sobre de qualsevol diferència.
 

Apropa Cultura

A través d'aquest programa, el Teatre Bartrina i el Teatre Fortuny es comprometen a oferir, com a mínim, un 2% de les localitats de bona ubicació i fàcil accés de la seva programació a grups sense recursos i amb dificultats d'integració social al preu de 3 euros.


En el cas en què el promotor de l'espectacle no siguin els mateixos teatres, s'informa del programa Apropa Cultura al promotor, convidant-lo a participar i facilitar també localitats a 3 euros. En general, la disposició a la sala d'aquestes localitats és en grups de màxim 10 persones, amb l'objectiu de promoure la inclusió.
Participació