1 de 10
Obres

Una entitat ecologista demana la paralització de les obres a la Plana del Castell de Cunit

Recorden que encara hi ha en marxa un contenciós administratiu interposat pel Geven que podria aturar les obres un cop iniciades

L'àrea on han iniciat les obres a Cunit. | Geven
per TarragonaDigital, Cunit | 15 de setembre de 2023 a les 11:52 |
L'Ajuntament de Cunit va anunciar aquesta setmana l'inici de les obres que han de transformar la zona de la Plana del Castell, una àrea amb alt potencial ambiental i patrimonial que ja va despertar en el seu moment la indignació del grup ecologista del Baix Penedès, Geven.

Els ecologistes han reiterat la seva petició al consistori per aturar aquestes obres en què consideren "un dels últims espais lliures del litoral". Les obres, segons l'ajuntament, tenen un cost de més de 4 milions d'euros i contemplen la construcció d'una àrea comercial, un hotel i una zona d'habitatges de protecció pública de lloguer.


Des del Geven recorden que actualment hi ha un "contenciós administratiu presentat als jutjats de Tarragona, del qual encara no hi ha sentència, per tant, existeix el perill de no poder complir l'obra si surt favorable a la nostra demanda", el què significaria una gran pèrdua econòmica per al municipi i tots els implicats.

Des de l'organització asseguren que "el sector SUD2 és un sector en revisió per part del PDU, tot i que l'ajuntament ho nega fent una interpretació interessada". Sobre l'anunci de la incorporació de la construcció d'habitatges a dins del projecte, el Geven assegura que construir "en una zona inundable no és el més encertat".

Preservar i dignificar l'espai


El Geven fa anys que lluita "per defensar, preservar i dignificar aquest espai amb potencial ambiental i patrimonial", ja que creuen que amb una intervenció adequada a la zona, aquesta podria esdevenir "un atractiu paisatgístic i patrimonial, i funcionar com a esponja reduint la probabilitat d'inundació a les zones adjacents".

 
Participació