1 de 10
Méteo

La pluja comença a fer mal: Tallada l'N-340 a Amposta per inundacions

Les fortes pluges que s'esperaven han arribat a les Terres de l'Ebre i ja comencen a causar els primers problemes

Imatge d'Amposta amb pluja. | X
per TarragonaDigital, Amposta | 15 de setembre de 2023 a les 12:36 |
Diverses comarques de la demarcació de Tarragona i les Terres de l'Ebre estaven en alerta màxima aquest divendres per l'arribada de fortes pluges. En un moment en què l'Ebre encara es recupera dels aiguats que van causar importants destrosses a Alcanar, l'aigua torna a causar els primers problemes a primera hora del migdia d'aquest divendres, 15 de setembre.A Amposta, s'ha tallat la circulació en tots dos sentits a l'N-340 per inundacions. El problema es concentra entre Amposta i l'Ampolla, als quilòmetres 1078 i 1000 d'aquesta carretera. L'avís per fortes pluges s'ha actualitzat aquest matí de divendres, ampliant el radi d'afectació de la pluja així com la seva intensitat. La carretera ha quedat reoberta després de dues hores de tall.

De fet, segons el Meteocat, la previsió de la intensitat de les pluges en aquesta zona és de 5 sobre 6, i s'espera que fins i tot es puguin produir fenòmens meteorològics violents, amb pedra i fortes ratxes de vent, esclafits o tornados al Montsià i al Baix Ebre.


La pluja afectarà altres zones de la demarcació tarragonina: pràcticament totes les comarques de l'Ebre, el Baix Camp, el Tarragonès i el Baix Penedès. Durant tot el dia s'espera que el litoral tarragoní es vegi afectat per les tempestes i des de les autoritats es demana màxima precaució a la població.
 
  Fins a les 14 hores, s’han registrat més de 100 litres per metre quadrat en diferents punts del Baix Ebre, com ara a l’estació de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre), on s’han recollit 34,6 litres en 30 minuts. Els Bombers han rebut 44 avisos per serveis relacionats amb les pluges des de l'inici de l'episodi. La gran majoria d'ells s'han produït a l'Ametlla de Mar i Deltebre, ambdós a la comarca del Baix Ebre, entre les 13.00 h i les 14.30 hores d'aquest migdia.


Els efectius del cos treballen per buidar l'aigua acumulada en alguns carrers i ponts d'aquests municipis. Una altra de les poblacions més afectades pel temporal, fins al moment, és l'Ampolla, on s'ha acumulat molta aigua als carrers del centre.
 
Participació