1 de 10
CINEMA

Presentada la vuitena edició del Psicurt: es projectaran 27 curtmetratges

La cita, que tindrà l'Antiga Audiència de Tarragona i el Teatre Bartrina de Reus com a escenaris, se celebrarà del 5 al 8 d'octubre

El Psicurt 2023 s'ha presentat aquest dimarts a Reus. | Cedida
per TarragonaDigital, Reus | 19 de setembre de 2023 a les 12:08 |
El Festival Psicurt celebrarà del dijous 5 fins al diumenge 8 d'octubre la seva vuitena edició a Reus i Tarragona. L'esdeveniment, organitzat organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, l'Ajuntament de Tarragona i l'Ajuntament de Reus, s'ha presentat aquest dimarts a la capital del Baix Camp.

Aquest festival de curtmetratges sobre salut mental es consolida un any més i enguany presentarà 27 produccions que concursaran a la Secció Oficial del Psicurt 2023, triats entre els 308 rebuts a concurs. A més de competir en les categories d'animació i ficció, aquests films també optaran al premi del públic, dotat amb 500 euros.


Els curts, que es projectaran a l'Antiga Audiència de Tarragona i al Teatre Bartrina de Reus, aborden temàtiques tan interessants com el dol, les addiccions (a substàncies, a les xarxes socials i a les tecnologies), les relacions paternofilials i d'amistat, l'assetjament escolar, l'abús sexual infantil, la discriminació o els prejudicis.
 

Activitats paral·leles

Com en edicions anteriors, més enllà de les projeccions dels curtmetratges i el concurs, també s'han programat activitats paral·leles, com la representació de l'obra de teatre 'No m'oblideu mai', dirigida per Llàtzer Garcia, i un col·loqui posterior amb els actors de l'obra i el psicòleg infantojuvenil Roger Ballescà.


Així mateix, també es projectarà una pel·lícula inaugural sobre el radicalisme islàmic, el dol i l'angoixa: 'Sinjar', d'Anna Maria Bofarull, la primera directora de cinema tarragonina que obre el Psicurt. Finalment també hi haurà projeccions i debats per als centres educatius de Reus i Tarragona, i xerrades amb professionals de la cultura audiovisual i de la salut mental.
 

Continua oberta la inscripció a la secció Educurt exprés

Fins al 30 de setembre, continua obert el període d'inscripció per a la secció Educurt exprés. Aquesta categoria s'adreça a estudiants d'Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (BAT), cicles formatius, universitat i escoles de cinema. Poden participar-hi curtmetratges de ficció de producció en català i amb una durada màxima de 5 minuts, incloent-hi els crèdits.


L'enregistrament es realitzarà a Reus i Tarragona durant el cap de setmana del festival, fent servir un element i unes localitzacions proposades per l'organització en el moment de l'inici del concurs. Hi ha dues categories: una per a estudiants d'universitats i escoles de cinema i una segona per a alumnes d'ESO, BAT i cicles formatius.

Per formalitzar la inscripció i optar als 500 euros de premi de cadascuna de les categories, cal omplir aquest formulari.

 

Psicurt, abordar la salut mental a través del cinema

El Psicurt té com a objectiu apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema.

És un projecte social, de salut, cultural i educatiu que pretén promoure la creació artística i despertar la sensibilitat del públic al voltant de la psicologia i la salut mental, alhora que projectar les ciutats de Tarragona i Reus com a referents culturals.
També hauries de llegir
Fa 5 setmanes

El Psicurt 2023 escalfa motors amb 27 participants

Participació