La Fira de Santa Teresa del Vendrell es presenta amb un canvi radical de model

L'edició d'enguany es reformula completament amb nous espais i un enfocament a donar protagonisme a la gastronomia i el producte de KM0.

El nou model de fira al Vendrell ha vingut per quedar-se.
El nou model de fira al Vendrell ha vingut per quedar-se. | TarragonaDigital
27 de setembre del 2023
Actualitzat el 03 d'octubre a les 17:10h
El regidor de Fires, ChristianSoriano, acompanyat de diversos productors del territori, ha presentat aquest matí les principals novetats de la Fira de Santa Teresa del Vendrell, que enguany aposta per fer un gir de 180°. Segons Soriano, "després de 180 anys d'història de la Fira, calia un canvi de rumb, no tan sols en el format sinó també en el contingut. Era una opinió compartida per moltíssims vendrellencs i vendrellenques".

Així doncs, del 12 al 15 d'octubre el Vendrell donarà la benvinguda a una Fira que deixa enrere el seu tradicional caràcter multisectorial per donar protagonisme a la gastronomia i el producte de KM0.

Tal com ha explicat el regidor de Fires, per posar en marxa aquest nouconcepte de certamen s'ha comptat amb la col·laboració de les empreses i negocislocals, que representaran més del 50% dels participants de la Fira. "Al final -ha dit Soriano-, aquestes empreses són les que determinen quin és el present i el futur del Vendrell i hem cregut necessari crear sinergies positives entre elles i l'Ajuntament".
 

La fira s'ha presentat amb la presència de diverses empreses que hi prendran part. Foto: TarragonaDigital

 

Tres espais a la Fira de Santa Teresa del Vendrell


La Fira d'enguany tindrà tresespais: el primer serà el del passeig de la Rambla, que presentarà canvisestètics notables en la imatge dels estands i on s'ubicaran les empreses locals, del Penedès i algunes de fora per mostrar i vendre el seu producte.

El segon serà el que es coneix com a plaçaTobies, que acollirà la zona de concerts, i el tercer, serà al costat de la cascada de la Rambla, on es crearà una zona de tastos i maridatges. I és que, segons s'ha explicat, la voluntat és que la Fira no sigui tan sols un punt de venda i negoci per a les empreses del territori, sinó també de difusió dels seus projectes i la seva història, així com per fer valdre els seus productes.

A la zona de tastos i maridatges es gaudirà, segons s'ha avançat, de preuspopulars i a l'Oficina de Comerç del Vendrell es podran adquirirtiquets amb reserva prèvia.

Un canvi necessari a la fira vendrellenca


A la presentació de la nova Fira, que ha tingut lloc als cellers Avgvstvs Forvm, hi han assistit diversos productors i restauradors del territori, pertanyents al col·lectiu Terra i Taula. Tots ells han valorat positivament el nou impuls que es vol donar al certamen i, alhora, han celebrat el treball conjunt amb l'administració per fer plegats difusió del territori i del seu potencialgastronòmic.

A banda de la Rambla com a espaicentral, la nova Fira mantindrà la zona de l'automoció al Puig i les atraccions a la zonaescolar. A més, la plaçaNova i la plaça de les Garrofes acolliran diverses activitats i tallersfamiliars relacionats temàticament amb el món dels producteslocals, com el vi o l'oli, entre d'altres. Al carrer del DoctorRobert s'hi ubicaran diferents parades d'entitats del municipi.

Segons el regidor de Fires, Christian Soriano, "aquest nou model de Fira ha vingut per quedar-se i consolidar-se". En els pròxims dies es donarà a conèixer el programad'actes complet de la Fira de Santa Teresa.