1 de 10
Successos

Localitzen a Tarragona un nou fugitiu: traficava amb éssers humans per explotar-los

L'home havia fugit de la justícia francesa i una ordre europea va impulsar la investigació dels mossos

Els mossos van trobar el fugitiu a Montbrió del Camp. | Mossos d'Esquadra
per TarragonaDigital, Tarragona | 5 d'octubre de 2023 a les 08:51 |
Els Mossos d'Esquadra de Tarragona, en col·laboració amb la policia de Lió, han detingut un home per traficar amb persones i explotar-les laboralment a França. L'investigat hauria utilitzat l'excusa d'oferir treball remunerat a immigrants en situació de necessitat per lucrar-se gràcies a la seva feina, cometre fraus contra la hisenda francesa i blanquejar els guanys que obtenia.

Arran d'una Ordre Europea d'Investigació del Tribunal de Justícia de Lió, els Mossos van localitzar el sospitós en un domicili de Montbrió del Camp i van descobrir que regentava un establiment a Cambrils. El 27 de setembre es va fer l'entrada i escorcoll d'aquests immobles i es va arrestar l'home. Les autoritats franceses n’han demanat l'extradició.


La investigació dels Mossos s’ha fet en col·laboració amb agents de la Direction Zonale de la Police Air et Frontière- Brigade Mobile de Recherches de Lyon i le GIR (Groupe Interministériel de Recherches de Lyon).

Un nou fugitiu refugiat a Tarragona


El cas va iniciar-se arran d’un manament emès pel jutjat d’instrucció número 3 de Reus, derivat d’una Ordre Europea d’Investigació del Tribunal de Justícia de Lyon encaminada a localitzar a una persona que estava fugida de la justícia francesa i que podria residir a la zona del Camp de Tarragona.


Les gestions policials van permetre localitzar l’home en el domicili on residia a Montbrió del Camp i van determinar que regentava un establiment comercial a Cambrils.

El dia 27 de setembre, en coordinació amb les autoritats policials franceses els Mossos van fer l’explotació de la investigació. Agents de la policia catalana, conjuntament amb l’oficial d’enllaç de la Direction de la Coopération Internationale de Sécurité (D.C.I.S) francesa van detenir la persona investigada i van fer entrades i escorcolls judicials en els dos immobles relacionats. Les diligències practicades van permetre recollir tot un seguit d’indicis presumptament relacionats amb l’activitat delictiva del detingut.


El detingut va passar a disposició judicial davant el jutjat d’instrucció número 3 de Reus el dia 28 i el Tribunal de Justícia de Lió va emetre ordre de detenció, entrega o extradició per delictes contra les persones, propietat, econòmics i financers i de facilitació d’immigració irregular. L’equivalent aproximat al Codi Penal espanyol d’aquests delictes seria el de tràfic d’éssers humans amb finalitat d’explotació laboral.
Participació