1 de 10
COSTA DAURADA

L'Ajuntament de Salou trasllada el Cós Blanc 2024

El consistori ha argumentat que "és una decisió presa per motius de seguretat, davant l'alta concentració i aglomeració de participants"

El Cós Blanc de Salou reuneix milers de persones al carrer. | Salou.cat
per TarragonaDigital, Salou | 8 de novembre de 2023 a les 11:50 |
El Cós Blanc, l'acte més multitudinari i vibrant de la Festa Major d'Hivern de Salou, emprendrà una nova etapa amb la seva edició de 2024, amb innovacions significatives que enriquiran aquesta tradicional celebració salouenca. La novetat més destacable per aquesta propera edició és el trasllat de l'esdeveniment al passeig de Jaume I.

Segons ha explicat l'Ajuntament de Salou en un comunicat, "és una decisió presa per motius de seguretat, davant l'alta concentració i aglomeració de participants durant el pas de les carrosses pel carrer Ciutat de Reus, espai on se celebrava fins ara".


Així, el passeig de Jaume I permetrà "un espai més ample i obert i es convertirà en el nou epicentre d'aquesta espectacular festa que combina música, llum i color, amb desfilada de carrosses, i que es converteix en la més multitudinària de la Costa Daurada".

Aquest trasllat no només "dóna més rellevància al Cós Blanc incrementant la seva visibilitat", sinó que, donant més amplitud, també "permet un recorregut molt més segur per la major desconcentració de la mobilitat dels assistents".

 

La celebració està prevista per al 3 de febrer de 2024

El regidor de Festes, Xavier Montalà, va subratllar en una reunió recent amb les colles la importància de la seguretat. La reubicació del Cós Blanc busca garantir que la festa, prevista per al 3 de febrer de 2024, sigui una experiència segura tant per a la impressionant quantitat d'espectadors, que pot arribar a 45.000 persones, com per als més de 3.000 integrants de la desfilada de les carrosses.

Amb l'espectacular fons del Passeig Jaume I, la desfilada nocturna promet ser una experiència inoblidable. Les colles poden variar entre 27 i 30, incloent-hi les carrosses de les pubilles i de la Masia Tous. Les entitats tenen fins a l'1 de desembre per oficialitzar la seva participació.


En aquest sentit, l'Ajuntament de Salou donarà la possibilitat que els establiments de restauració i hostaleria interessats puguin instal·lar una carpa en el trajecte del Cós Blanc, amb les condicions que marqui la regidoria.
Participació