1 de 10
HABITATGE

L'Ametlla de Mar, Salou i Mont-roig tenen un pis turístic per cada quatre habitants

Diversos municipis de la demarcació de Tarragona superen amb escreix el topall màxim fixat per la nova normativa aprovada pel Govern

Un grup de persones amb maletes caminant pel passeig Jaume I de Salou. | Neus Bertola/ACN
per Antonio Ramos Llauradó, Tarragona | 19 de novembre de 2023 a les 06:00 |
Fa dues setmanes, la Generalitat va aprovar, a través d'un Decret llei, una nova regulació dels pisos turístics, amb l'objectiu de controlar aquest fenomen que s'ha disparat en els darrers anys. En aquest sentit, el Govern acaba amb les llicències eternes i aquestes s'hauran de renovar cada cinc anys, a través d'un permís que emetran els ajuntaments.
 

Els pisos turístics per municipi, al detall

Pots reordenar la taula per qualsevol columna clicant-ne la capçalera


La mesura afecta 262 municipis de tot Catalunya, 34 dels quals són de la província de Tarragona. La normativa preveu un topall de 10 habitatges d'ús turístic per cada 100 habitants, una xifra que se supera amb escreix en diversos municipis de la demarcació, entre ells Salou, l'Ametlla de Mar, Mont-roig del Camp o Margalef.

En aquest sentit, les mesures del Govern suposaran l'eliminació d'uns 28.000 pisos turístics en 47 municipis de Catalunya. A tall d'exemple, amb la nova normativa, a Salou, amb un habitatge turístic cada quatre habitants, s'hauran de tancar uns 4.000 pisos en els pròxims cinc anys.

 

El codi postal amb més pisos turístics de Catalunya està a Salou

Segons les dades de la Generalitat, a Salou hi ha 7.069 habitatges d'ús turístic, una xifra que suposa 24,4 pisos per cada 100 habitants. En aquest sentit, la capital de la Costa Daurada té el codi postal (43840) amb més pisos d'aquesta tipologia, amb 6.989. A la mateixa Costa Daurada, també destaca el cas de Mont-roig del Camp, amb 3.016 habitatges turístics (23 cada 100 habitants), mentre que a les Terres de l'Ebre hi ha l'Ametlla de Mar, amb 1.945 (27 cada 100 habitants).
 

Quants pisos turístics hi ha a cada barri?

Busca el teu codi postal al cercador i te n'apareixerà la informació (si no hi consta, és que no hi ha cap pis turístic registrat)

 


En pobles petits, també hi ha dades que superen amb escreix els topalls que preveu la normativa del Govern. Es tracta de Margalef (Priorat), que amb 107 habitants censats té 26 pisos turístics, o la Vilella Baixa, que té 22 habitatges d'ús turístic amb 202 habitants.


En el cas d'aquests municipis més tensionats, cal destacar que l'Ajuntament de Mont-roig del Camp va anunciar fa uns setmanes la suspensió temporal d'atorgament de noves llicències.
 

Reus té una xifra testimonial de pisos turístics

Pel que fa a les ciutats més importants, a Tarragona hi ha 2.075 pisos turístics registrats, una xifra que suposa 1,5 habitatges d'aquesta tipologia cada 100 habitants. A Reus, la xifra és de només 183 pisos turístics, el que suposa 0,2 cada 100 habitants.

Al Baix Camp, destaca el cas de Cambrils, que se situaria una mica per sobre del topall, amb 3.826 pisos turístics, 10,7 cada 100 habitants.

Pel que fa a un altre municipi turístic de la Costa Daurada, com és Vila-seca, la xifra d'habitatges d'aquesta tipologia és de 1.466, amb una taxa de 6,5 cada 100 habitants.
Participació