1 de 10
EQUIPAMENTS

La Xarxa Santa Tecla reprèn les obres de la nova Residència la Muntanyeta a Bonavista

Els treballs, que es van aturar el 2020, estaran enllestits l'any 2025 i suposaran una inversió de 7 milions d'euros

Aquest dimarts s'han reprès les obres del nou edifici de la Muntanyeta a Bonavista. | Xarxa Santa Tecla
per TarragonaDigital, Tarragona | 21 de novembre de 2023 a les 17:10 |
Aquest dimarts 21 de novembre s'han reprès les obres de la nova Residència La Muntanyeta Bonavista, un projecte de ciutat que va començar a construir-se el 28 de novembre de 2016 i que el 2020 es va aturar per problemes de viabilitat econòmica previs a l'adhesió de la Fundació La Muntanyeta a la Xarxa Santa Tecla.

Després de gairebé dos anys de treball intens per redimensionar el projecte i després d'aconseguir finançament amb el suport dels fons europeus Next Generation, la Xarxa Santa Tecla ha desbloquejat les obres.


El pressupost dels treballs és de 7 milions d'euros. Un cop els treballs estiguin enllestits a mitjan 2025, la zona dels barris de Ponent de Tarragona d'un equipament social de primer nivell i de referència a tot Catalunya.

Per escenificar la represa de les obres, s'ha fet un acte que ha comptat amb una àmplia representació del teixit associatiu i institucional de les comarques de Tarragona.

 

Característiques del nou edifici

La finalització de les obres de la Muntanyeta Bonavista suposarà una inversió de 7 milions d'euros, un 80% dels quals han estat finançats a través dels fons Next Generation. Un cop acabat, l'edifici oferirà un total de 60 places residencials per a persones amb paràlisi cerebral i altres pluridiscapacitats de les comarques de Tarragona.

El nou edifici de la residència La Muntanyeta, situat al Camí de la Partió de Bonavista, ocupa l'espai de l'antic institut del barri. Tindrà una superfície construïda de 5.200 m², amb planta baixa i dues plantes superiors. La planta baixa, que tindrà una superfície construïda de 2.550 m², amb un mòdul de residència per a 12 usuaris i un centre de dia de 50 places.


La planta primera, amb una superfície construïda de 1.700 m², acollirà quatre mòduls de residència, de 12 usuaris cadascun. Aquests mòduls estaran distribuïts amb un rebedor d'accés, habitacions individuals i dobles, cambres higièniques adaptades, sala d'estar amb menjador i altres estances com magatzems i sales de neteja. Les habitacions i sales comunes donen totes a l'exterior i disposaran d'il·luminació i ventilació naturals.        

Finalment, s'ha previst una zona d'espais exteriors d'ús exclusiu per als usuaris del centre, en l'àrea amb millor orientació del solar. S'ha dotat d'una sèrie de pèrgoles el perímetre de l'edifici així com una combinació de paviments durs i tous que, sumats a l'arbrat i plantacions, configuraran un jardí o espai exterior destinat a l'activitat a l'aire lliure dels usuaris del centre.
Participació