1 de 10
Periodisme

Una fotografia publicada a TarragonaDigital guanya el Premi de Fotoperiodisme dels Mañé i Flaquer

La fotografia de la periodista i fotògrafa Laia Solanellas va ser guardonada durant l'entrega dels Premis de Periodisme Mañé i Flaquer

Imatge dels guardonats als premis de Periodisme Mañé i Flaquer | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Torredembarra | 25 de novembre de 2023 a les 12:52 |
El Pati del Castell de Torredembarra ha acollit un any més l'entrega del XXXVI Premi de Periodisme Mañé i Flaquer. Aquest prestigiós guardó, organitzat per l'Ajuntament de Torredembarra i la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, ha comptat amb Repsol com a patrocinador principal i la col·laboració del Port de Tarragona.

Aquesta edició coincidia amb el bicentenari del naixement de Joan Mañé i Flaquer, reconegut periodista torrenc del segle XIX, el qual ha estat encarnat per l'actor Eloi Isern, acompanyat de l'actriu Ivette Gómez interpretant el paper d'una jove periodista com a contrapunt.


Sota la direcció de l'escriptor prioratí Toni Orensanz, l'acte ha estat retransmès en directe per Ona La Torre i TAC12. La Diputació de Tarragona també ha donat suport a aquesta gala de la 36a convocatòria del premi, que ha comptat amb la participació de 130 treballs en diverses categories: 28 en la categoria Camp de Tarragona, 47 en la modalitat de Periodisme Turístic, 18 en la de Comunicació Local i 37 en la de Fotoperiodisme Camp de Tarragona.

Una fotografia publicada a TarragonaDigital, primer premi

En la categoria de Fotoperiodisme del Camp de Tarragona el primer premi ha estat per la fotògrafa i periodista Laia Solanellas amb una imatge publicada a TarragonaDigital.com el 12 de maig del 2023. La fotografia guardonada porta el títol de 'Fluint amb el Trapezi' i mostra un moment del cabaret, un dels actes més emblemàtics de la fira del circ que es realitza a Reus.
 

La fotografia guanyadora del Premi de Fotoperiodisme Camp de Tarragona, 'Fluint amb el Trapezi'. Foto: Laia SolanellasEl jurat va ressaltar "la plasticitat de la imatge i una tècnica arriscada, on el moviment pren el protagonisme", unes característiques que li han fet valdre el guardó, valorat en 3.000 euros.

El jurat del premi de Fotoperiodisme està format per Sandra Balsells, Premi Ortega i Gasset a la Millor Labor Informativa (2006) i docent de la Universitat Ramon Llull des del 1995; Esteve Giralt, president de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya; i Anna Surinyach, fotoperiodista i editora de fotografia de la revista 5W.

Dos treballs, premi ex aequo en la categoria Camp de Tarragona


Pel que fa al guardó periodístic en la categoria Camp de Tarragona, amb una dotació de 8.000 euros, el jurat va decidir que dos treballs compartissin la primera posició. Es tracta de 'Insostenible' de Christophe Sion i Rafa Marrasé, emès al Sense Ficció de TV3, i 'Tarragona, com respires?' de Clara Pagès i Neus Jover, emès a Tarragona Ràdio.

En la categoria de Periodisme Turístic, el guardó se l'ha endut Laureano Debat amb l'article 'El viaje estático o cómo nos movemos en la quietud', publicat a Coolt. En aquesta categoria, la dotació és de 6.000 euros i el compromís de l’Ajuntament de Torredembarra d'encarregar al guanyador un treball periodístic remunerat sobre la vila per ser publicat en un mitjà de comunicació d’àmbit català.


Finalment, el Premi de Comunicació Local ha estat per Enric Garcia Jardí amb un reportatge publicat al Fet a Tarragona amb el títol 'El problema de l'aigua, des de l'altra plaça de la Font', i una dotació de 3.000 euros.

Aquesta edició del premi ha comptat amb un prestigiós jurat, incloent noms com Neus Bonet, Jordi Farré, Esteve Giralt, Joan Maria Morros i Glòria Serra.

Els treballs finalistes també han rebut el reconeixement del jurat, destacant la qualitat i la diversitat del periodisme presentat en aquesta convocatòria del Premi Mañé i Flaquer. 
Participació