1 de 10

Vila-seca organitza una setantena d'activitats per celebrar les festes de Nadal

El programa comença aquest divendres 1 de desembre, però l'encesa de l'arbre de Nadal no es farà fins al 18 de desembre

El programa s'ha presentat aquest dijous al Castell de Vila-seca. | Cedida
per TarragonaDigital, Vila-seca | 30 de novembre de 2023 a les 17:50 |
L'Ajuntament de Vila-seca ha donat a conèixer aquest dijous 30 de novembre el programa de les festes de Nadal i Reis que començaran aquest divendres 1 de desembre i que inclou 70 actes. L'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha explicat que "és un programa molt tradicional, però que cada any intenta incorporar novetats per a sorprendre a tothom".

El primer dels actes del programa serà l'inici de la construcció de la 24a edició del Pessebre de Sorra, al Parc del Pinar de Perruquet de la Pineda, que es preveu que sigui visitable a partir del 8 de desembre. Tot un seguit d'activitats com ara tallers infantils, concerts i espectacles tindran lloc al voltant del Pessebre diversos dies a les 12 del migdia. 


En el marc dels actes culturals programats, enguany destaca la presentació teatralitzada de l'itinerari pel Centre Històric de Vila-seca, que anirà a càrrec del Grup de Teatre La Tramoia, amb textos de la Secció de Lletres de l'Agrupació Cultural de Vila-seca. Aquest acte serà el diumenge 10 de desembre a les 11 del matí, i s'iniciarà des del Castell.
 

L'encesa de l'arbre de Nadal, el 18 de desembre

Com és tradició els últims anys, els infants de Vila-seca, la Pineda i la Plana podran lliurar les seves cartes als patges dels Reis d'Orient a les haimes instal·lades als tres nuclis. A la Pineda els petits aniran al Parc del Pinar de Perruquet de 10 a 14 hores el dia 16 de desembre. A la Plana els patges romandran a la Haima Reial el diumenge 17 de desembre a la plaça de Sant Joan, mentre que a Vila-seca, la Haima Reial es podrà visitar els dies 23, 24, 26, 30 i 31 de desembre al Castell de Vila-seca. 


L'encesa de l'arbre de Nadal a la plaça de l'Església, que acompanyarà la felicitació de Nadal i el tradicional brou, serà el pròxim 18 de desembre a les 19 hores. La canalla podrà gaudir amb la Festa del Tió que organitza l'Esplai l'Esclop el 24 de desembre a les 5 de la tarda, a la plaça de l'Església.

I, com cada any, no podien faltar les representacions dels 'Pastorets' al Teatre El Centru. El dia de Nadal a les 19 hores, el 30 de desembre també a les 19 hores i el 7 de gener a les 11 hores. 


La música, com és tradició, serà la protagonista el 26 de desembre amb el Concert de Sant Esteve a l'Auditori. Com a novetat, l'endemà 27 de desembre, a les 21 hores, es podrà gaudir del Concert del Cant de la Sibil·la que interpretarà O Vos Omnes i Marta Mathéu a l'Església de Sant Esteve.
 

Parc Infantil, Parc Jove, Revetlla i Cavalcada de Reis

El Parc Infantil de Nadal es farà del 27 al 30 de desembre, mentre que el Parc Jove serà del 27 al 29 de desembre. Tancarà l'any el tradicional Bany de Sant Silvestre el diumenge 31 a les 12 hores des del Parc del Pinar de Perruquet i l'Home dels Nassos a la tarda.


Els joves començaran l'any nou amb festa i la millor música al Pavelló Municipal d'Esports el dia 1 de gener a partir de la una de la matinada i, com cada any, el programa de Nadal posarà el seu punt i final amb la Cavalcada dels Reis d'Orient als tres nuclis.
Participació