1 de 10
Branded content

Miró i Picasso, la gran exposició de la temporada

La Fundació Joan Miró i el Museu Picasso organitzen una exposició conjunta que celebra la relació d’amistat entre els dos artistes que van revolucionar les avantguardes | En el 50è aniversari de la mort de Picasso i el 40è aniversari de la de Miró, la mostra posa en diàleg algunes de les seves obres més representatives

L'exposició s'emmarca en el 50è aniversari de la mort de Picasso i el 40è de la de Miró. | Cedida. Dep. Cultura Generalitat de Catalunya
per TarragonaDigital, Tarragona | 15 de desembre de 2023 a les 16:23 |
Joan Miró i Pablo Picasso, els dos artistes que van transformar l'art del segle XX, van mantenir una estreta amistat al llarg de les seves vides. Examinant-ne la relació i la trajectòria compartida, arriba una de les exposicions més importants de l'escena artística fins a la data.

Per primera vegada al país, la Fundació Joan Miró i el Museu Picasso participen de manera conjunta en una exposició excepcional que posa en diàleg obres clau dels dos artistes a la mostra 'Miró-Picasso'. El projecte, que es presenta de manera simultània en els dos museus, es podrà visitar fins al 24 de febrer de l'any vinent.

Complicitats artístiques

L'exposició s'organitza a través de sis grans eixos temàtics i cronològics, i reuneix més de 250 obres que pertanyen a la Fundació Joan Miró i el Museu Picasso, així com a institucions internacionals i col·leccions privades. La mostra explora la relació d'admiració mútua entre els dos artistes, a través d'un diàleg amb les seves obres, on es mostren les seves afinitats i divergències artístiques.


Gràcies a la recopilació de documents únics, es reconstrueixen cronològicament les trobades i les amistats compartides de Miró i Picasso. Per altra banda, la mostra reflecteix el lligam dels dos artistes amb Barcelona i Catalunya. Els dos van escollir deixar el seu llegat al país i, per això, avui, a Barcelona, en trobem els seus centres d'art monogràfics i la seva presència arreu.

Aquesta doble cita expositiva acull algunes de les obres més conegudes dels dos grans artistes: "Les tres ballarines", per exemple, ve de la galeria Tate de Londres, i va ser una obra clau en l'evolució de l'artista malagueny, en la que va aconseguir repensar les formes del canon pictòric tradicional. Una altra de les peces centrals de l'exposició és "La Masia" (ara part de la National Gallery de Londres), que ens transporta als orígens de Miró, amb un retrat minuciós i oníric de la seva masia de Mont-roig.

Dos museus per a una exposició

Organitzada de manera conjunta per la Fundació Joan Miró i el Museu Picasso, la mostra està encapçalada pels seus directors Marko Daniel i Emmanuel Guigon. Hi han treballat juntament amb les comissàries de la Fundació Joan Miró, Teresa Montaner i Sònia Villegas, i les comissàries de la Fundació Picasso, Margarida Cortadella i Elena Llorens.


La mostra, que coincideix amb el cinquantè aniversari de la mort de Pablo Picasso i el quarantè aniversari de la de Joan Miró, compta amb la participació de la Generalitat de Catalunya. A més, s'emmarca en els actes de "La Celebració Picasso 1973-2023", amb un conjunt de 50 exposicions celebrades a Europa i els Estats Units.


Amb el suport de:

Arxivat a:
Branded content, agenda
Participació