Els gegants de Montblanc celebren el 160è aniversari amb nova indumentària i una restauració

També es publicarà un llibre dedicat als gegants i nanos montblanquins.

Imatge dels gegants de Montblanc
Imatge dels gegants de Montblanc | Cedida
30 de gener del 2024
Actualitzat a les 9:24h
Els gegants i nanos de Montblanc estan d'enhorabona, ja que aquest 2024 arriben als 160 anys de vida, d'ençà de la seva construcció l'any 1864. Per aquest motiu, l'entitat que s'encarrega de fer-los ballar està immersa en els preparatius d'un programa d'actes per commemorar l'aniversari.

Per una banda, tal com exposa l'associació, «els gegants es sotmetran a un acurat procés de conservació i restauració, amb la finalitat de reparar els petits danys i cops ocasionats al llarg dels anys, per així poder fer-ne una correcta conservació».

Per altra banda, i després de trenta-vuit anys lluint els mateixos vestits, el gegant i la gegants de Montblanc renovaran la seva imatge amb un nou vestuari. Segons expliquen els geganters, «la nova indumentària mantindrà la magnificència i dignitat de les figures. A més, en un any com aquest, també renovaran els seus pentinats».

Publicació d'un llibre

També sortirà a la llum un llibre dedicat als gegants i nanos montblanquins, amb una gran quantitat de curiositats i anècdotes que repassaran aquests 160 anys d'història.

La commemoració rep el suport de l'Ajuntament de Montblanc, la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.