El primer Mamapop Tarragona recapta més de 23.000 euros per investigar el càncer de mama

L'espectacle musical es va celebrar el passat 2 de desembre al Palau Firal i de Congressos

Aquest dimarts 30 de gener s'ha presentat el balanç de la primera edició del Mamapop Tarragona.
Aquest dimarts 30 de gener s'ha presentat el balanç de la primera edició del Mamapop Tarragona. | Cedida
30 de gener del 2024
Actualitzat a les 16:08h
La primera edició del concert solidari Mamapop, celebrada a Tarragona el passat 2 de desembre, ha aconseguit 23.699 euros, que es destinaran íntegrament a la investigació del càncer de mama a l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV). La quantitat final entregada és el resultat de les donacions a Fila-0 realitzades per la ciutadania (570 euros) i del balanç final del concert (23.129 euros).

El balanç d'aquesta primera edició s'ha presentat aquest dimarts 30 de gener amb la participació de l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, qui ha manifestat que l'esdeveniment "va ser un èxit i ha estat un autèntic plaer col·laborar amb aquesta gran iniciativa solidària".

El batlle ha afegit que "estem molt contents de la bona acollida d'aquesta primera edició i esperem que arribin molts més concerts solidaris del Mamapop per continuar lluitant contra aquesta xacra, el càncer de mama". Alhora, ha agraït "a totes les persones que han col·laborat i a les que formem part del Mamapop, una iniciativa que combina a la perfecció l'espectacle, l'emoció i la solidaritat".

Per la seva banda, el promotor i director artístic de Mamapop, Manel Simon, ha expressat la seva satisfacció per la gran acollida a les comarques de Tarragona i ha agraït novament la implicació del públic, l'Ajuntament de Tarragona i d'empreses solidàries com Fundación Repsol, Factor Energia i el Port de Tarragona.
 

Més de 23.000 euros a la investigació contra el càncer de mama

La quantitat aconseguida en el marc de la primera edició del Mamapop a Tarragona es destinarà a un projecte de l'Àrea d'Oncologia de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) que investigui el càncer de mama des de la vessant epidemiològica, clínica (prevenció i tractament) i de l'estudi molecular.

El doctor Joan Vendrell, director de l'IISPV, ha subratllat que "la recerca és clau per millorar la salut i la qualitat de vida de les persones. Iniciatives com la de Mamapop ens ajuden a dotar de recursos els projectes i estudis que liderem per investigar la causa i els tractaments de malalties amb una incidència a la nostra societat, com el càncer de mama". 

El concert solidari del passat 2 de desembre va reunir prop de 1.100 persones al Palau Firal i de Congressos, pràcticament el 100% de l'ocupació de la sala. Manel Simon, director del projecte, ha confirmat que aquest 2024 el Mamapop tornarà a Tarragona.