1 de 10
NETEJA

Subvenció de 220.000 euros per millorar la deixalleria de Tarragona

La consellera Sonia Orts ha dit que «aquest atorgament ens donarà l'impuls necessari per posar al dia l'equipament i preparar-lo per al nou contracte»

Imatge de la deixalleria de Tarragona, ubicada al polígon Riuclar. | Isaias Mena/Ajuntament de Tarragona
per TarragonaDigital, Tarragona | 5 de febrer de 2024 a les 16:36 |
L'Agència de Residus de Catalunya ha atorgat a l'Ajuntament de Tarragona una subvenció de més de 220.000 euros, per tal de dur a terme actuacions d'ampliació, millores estructurals i equipament auxiliar a la deixalleria fixa del polígon Riuclar. Els treballs tenen un termini d'execució de 24 mesos des de l'atorgament definitiu de la subvenció —20 de desembre de 2023—.

Les actuacions que s'executaran són el subministrament i instal·lació de portes per al tancament del nou espai de reutilització i de PxR; la instal·lació d'autoconsum elèctric mitjançant energia solar fotovoltaica; l'adquisició de material divers per l'emmagatzematge i transport dels residus que porten els usuaris a la deixalleria i la rehabilitació d'altre material ja existent a la deixalleria.

 

Millores sorgides durant la redacció del futur contracte de neteja

Aquestes millores sorgeixen de la petició feta per la conselleria de Neteja Pública l'any 2022, després de corroborar, durant la redacció del futur contracte de neteja i a través de les aportacions del procés participatiu del servei de deixalleria municipal. Les actuacions complementaran el nou contracte de gestió de la deixalleria municipal, que es correspon al lot 2 del procediment de licitació del contracte de recollida de residus i neteja.

Cal recordar que l'adjudicatària d'aquest lot 2 va ser l'empresa Formació i Treball, dedicada a la inserció sociolaboral.

 

"Un impuls per posar al dia la deixalleria"

La consellera de Neteja Pública, Sonia Orts, s'ha mostrat molt satisfeta per aquest atorgament, ja que "ens donarà un impuls important per posar al dia la deixalleria i poder engegar el nou contracte amb un equipament i unes instal·lacions renovades".

De fet, els objectius del nou contracte i el nou servei de deixalleria, son els d'obtenir un nou projecte global de gestió, lligat a la valoració, reutilització de residus i sensibilització ambiental.
Participació