L'Oficina de Consum de Reus i el Baix Camp va atendre 823 reclamacions el 2023

L'administració ha incrementat fins al 62% la quantitat de mediacions resoltes amb un acord entre consumidor i empresa

L'Oficina de Consum del Baix Camp està ubicada a la plaça de la Patacada de Reus
L'Oficina de Consum del Baix Camp està ubicada a la plaça de la Patacada de Reus | Cedida
06 de febrer del 2024
Actualitzat a les 12:59h
L’Oficina de Consum de Reus i el Baix Camp ha aconseguit que el 62% de les mediacions realitzades al llarg del 2023 es resolguessin amb un acord entre la persona consumidora i l’empresa reclamada. Aquest percentatge representa un increment de 9 punts respecte a l’any anterior. 

En total, en 2023, l’Oficina de Consum va atendre 823 reclamacions, de les quals 819 es van gestionar mitjançant la mediació i d’aquestes, en 508 casos es va arribar a un acord entre les parts.

La majoria de les reclamacions rebudes, un 20%, estaven relacionades amb els subministraments bàsics, especialment pel que fa a canvis en la facturació del servei per trams i per la problemàtica derivada del fet que moltes vegades les empreses no llegeixen els comptadors i emeten factures amb lectures estimades.

A major distància hi ha les reclamacions per serveis de telecomunicacions, que representen un 14%.

Reus, el municipi amb més reclamacions

Els consumidors que tenen el seu domicili a Reus han presentat 505 reclamacions, que representen el 61% del total de les 823 rebudes. El 38% correspon a consumidors amb domicili a la resta de municipis de la comarca: 88 de Cambrils, 68 de Mont-roig del Camp, 29  de Riudoms i 28 de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Les dades de les reclamacions resoltes mitjançant l’arbitratge de consum és similar a la dels anys anteriors, concretament 58 laudes. En l’arbitratge, ja no són les parts amb l’ajuda d’un mediador que arriben a un acord, sinó que és un tercer, l’àrbitre, el que dicta una resolució, anomenada Laude, que té el mateix efecte que una sentència judicial.

L’any passat l’Oficina va gestionar un total de 2.581 expedients dels quals 1.654 van ser consultes, 823 reclamacions i 35 queixes.