El conveni per l'ampliació de l'hospital del Vendrell s'aprovarà de forma «imminent»

El Govern assegura que les obres per l'ampliació de l'hospital vendrellenc arrencaran aquest 2024

L'hospital del Vendrell fa anys que està pendent de l'ampliació.
L'hospital del Vendrell fa anys que està pendent de l'ampliació. | Xarxa Santa Tecla
06 de febrer del 2024
Actualitzat a la 13:44h
El delegat del Govern al Penedès, David Alquézar, ha assegurat que aquest 2024 s'iniciaran les obres per a l'ampliació de l'hospital del Vendrell, una reivindicació històrica del Baix Penedès que fa anys que es va dilatant en el calendari.

Alquézar ha explicat que es destinaran prop de 40 milions d'euros a l'ampliació de l'Hospital del Vendrell. L'acord que es va anunciar ja fa més d'un any apuntava que es construirà un nou edifici que complementi l'actual.

El delegat ha negat que durant tot aquest temps no hi hagi hagut avenços i ha dit que l’efecte inflacionista també ha condicionat el redactat de la futura obra. Ha garantit que el projecte està gairebé definit, amb la previsió que de forma "imminent" el consell executiu del Govern aprovi el conveni per tirar endavant la construcció de l'ampliació. "Sense cap mena de dubte, les obres començaran el 2024", ha recalcat.

D'altra banda, Alquézar també ha desinflat la idea de la creació d'un bus exprés que uneixi l'Eix Diagonal entre Vilanova, Vilafranca i el Vendrell. Teòricament, aquest servei s'havia de posar en marxa aquest any, però Alquézar ha explicat que en aquests moments encara s'estan fent estudis per valorar la demanda i si és viable tirar endavant la proposta.