1 de 10

El Bellvei Negre recupera la presencialitat i s'amplia a dues jornades

Música, maridatge de productes de la terra i una caminada se sumen als actes del certamen literari

per Marc Guitart, 23 de març de 2022 a les 11:05 |

El Bellvei Negre està de tornada en tota la seva esplendor aquest 2022. De fet, mai ha marxat, perquè els dos últims anys marcats per la pandèmia ha resistit amb un format virtual. Però enguany recupera el format presencial i afegeix un grapat d'activitats a un complet programa que s'allargarà durant dos dies.

 

La sisena edició del Bellvei Negre es farà els dies 2 i 3 d'abril a Bellvei. La majoria d'activitats estaran concentrades al Centre Cívic la Patronal i a la plaça Nova. Un cop més està organitzat per l'Ajuntament, l'editorial Serial i Bellvei Ràdio, amb el patrocini de Jané Ventura, Xerigots i l'Obrador.

 

Novetats al premi Bellvei Negre

El certamen literari de novel·la negra presenta alguns canvis en aquesta nova edició. En primer lloc s'ha ampliat al jurat fins a vuit persones, per tal de distribuir millor la lectura de les novel·les presentades. «Si volem qualitat, els membres del jurat han de tenir prou temps per llegir-les i valorar-les», ha explicat el degà del jurat, José Vaccaro.

 

De les primeres 80 novel·les presentades, vuit han passat a una segona lectura, d'on en sortiran el guanyador i el finalista. Aquest any el premi pel guanyador serà de 1.200 euros, atorgat per l'Ajuntament, amb la publicació del text per part de Serial Ediciones. El finalista obtindrà 500 euros i la publicació del llibre en format electrònic.

 

L'entrega dels guardons es farà el diumenge 3 d'abril a les 11.30 hores. Les altres sis novel·les finalistes també s'enviaran a l'editorial per si pot tenir interès a publicar-les. L'acte de presentació del Bellvei Negre 2022 va tenir lloc aquest dilluns 21 de març als cellers Jané Ventura del Vendrell.

 

Un cap de setmana ple d'activitats

El certamen tindrà un seguit d'actes paral·lels, com el concert de jazz de la Bellvei Band o el recital de Les tres claus musicals. També hi haurà una taula de debat amb els guanyadors de les cinc primeres edicions i una caminada amb els Senderistes la Muga. Sense oblidar el tast de vins, caves, formatges i xocolata, una activitat clàssica del certamen.

 

L'alcalde del municipi, Gerard Colet, ha remarcat la importància d'aquests premis literaris «per un poble petit com Bellvei». Per Colet, «apropen la cultura al nostre territori» i ofereixen un maridatge entre literatura i productes de la terra. Des del consistori han reiterat el suport a la iniciativa impulsada per Ramon Valls.

Participació