1 de 10

La periodista catalana Montse Llussà anuncia que té càncer

La reusenca ha explicat que el tractament d'aquesta malaltia l'ha allunyat dels micròfons de RAC1

per Albert Fuertes, 28 d'abril de 2022 a les 13:35 |

La periodista de RAC1 Montse Llussà ha anunciat que pateix càncer. Una notícia que ha impactat a tots els seguidors de la locutora reusenca després de l'anunci a les seves xarxes socials. 

[tweet]1519615054458597376[/tweet]

Montse Llussà, nascuda a Reus, ha explicat el perquè de la seva absència els últims dies al programa 'VersióRAC1'. «A començaments del mes d'abril em van diagnosticar un tumor al pit en una revisió rutinària», explica la periodista. 

Una malaltia que la mantindrà allunyada durant un temps dels micròfons i d'antena. «Ara estic amb tractament de quimioteràpia i en seguiran d'altres», argumentava als seus seguidors. El pronòstic de la malaltia és molt bo i tots els tractaments pels que passarà Llussà són amb l'objectiu de «quedar com nova».

L'energia dels seus seguidors s'ha notat de seguida. Montse Llussà ha rebut molts missatges de suport a través de les xarxes socials. A més, ha volgut donar les gràcies als professionals sanitaris que l'estan tractant: «Tenim una sanitat excel·lent», assenyala.

A més de voler donar les gràcies per tot l'afecte rebut, també ha volgut enviar un missatge de la importància que té la prevenció: «I si una cosa vull transmetre fermament és que la prevenció és CLAU».

També ha tingut un moment de lucidesa en clau d'humor, en anunciar que estava buscant un llaç rosa i no n'hi havia a les emoticones.

[tweet]1519615056035602433[/tweet]

Un nou cas de càncer colpeja el 'Versió RAC1'

La malaltia detectada a la periodista Montse Llussà no és la primera que es troba al programa 'Versió RAC1'. L'any 2019, s'anunciava que el presentador d'aquest espai de la ràdio del Grup Godó, Toni Clapés, s'allunyava de l'antena per tractar-se d'un càncer.

Un cas que l'apartava de l'espai radiofònic durant uns cinc mesos i que no es coneixeria fins a la seva reaparició mesos més tard.

L'esperat retorn de Clapés es va anunciar el 3 d'abril de 2020 a l'antena del programa, on no se l'escoltava des de l'octubre de 2019. Una aparició per explicar que tornava al 'Versió RAC1' el dia 6 d'abril del mateix any. 

En aquest moment va ser quan va desvelar el motiu concret de la seva baixa. Segon va dir, no havia informat d'això, perquè «era molt gelós de la seva malaltia». A més, durant un temps va compatibilitzar el programa amb el tractament del linfoma.

Una pràctica que va seguir fins que una de les biòpsies es va complicar i se li va aconsellar no tornar a la ràdio i començar la quimioteràpia fins a la seva recuperació.

[tweet]1246097635095822337[/tweet]

Participació