1 de 10

El pessebre de sorra de la Pineda preveu la visita de més de 25.000 persones

El conjunt escultòric, protagonitzat per vuit imatges icòniques de la història de l'art, es pot veure fins al pròxim 6 de gener

per Antonio Ramos Llauradó, 23 de desembre de 2022 a les 15:25 |

La història de l'art és la protagonista de la 23a edició del pessebre de sorra que es pot visitar fins al 6 de gener a la platja de la Pineda, a Vila-seca. En total, són vuit les escultures que fan un repàs per les diferents èpoques que han marcat el camí de la humanitat des de la prehistòria fins a l'actualitat. A més, totes elles esdevenen un dels personatges que configuren el pessebre més tradicional.

 

La regidora d'Innovació i Turisme de l'Ajuntament de Vila-seca, Cristina Cid, ha remarcat la importància, en l'edició d'enguany, de «fixar-se en els detalls». En aquest sentit, ha dit que «el secret del pessebre d'enguany és quedar-s'hi una estona i mirar amb detall totes les figures». Cid ha reconegut que aquest any és dels «més complicats» a l'hora d'esbrinar a quina figura del pessebre tradicional representen cadascuna de les escultures.

 

De fet, han estat diversos els visitants que aquests divendres s'han apropat a la platja de la Pineda i miraven les obres sense entendre molt bé el seu significat. Entre ells, l'Esther García, una veïna de Reus, qui creu que les estructures haurien d'anar acompanyades d'una «mica d'informació».

 

Aquesta demanda ha estat escoltada per la regidora d'Innovació i Turisme de l'Ajuntament de Vila-seca, que ha afirmat que «és un tema a tenir en compte de cara l'any vinent».

 

Les escultures són «molt boniques i originals»

Per a altres visitants, com l'Antonio Martín, la simbologia és secundària, ja que les escultures són «molt boniques i originals». Martín ha explicat que visita el pessebre de sorra de la Pineda amb la seva dona, cada any, i assegura que no deixa de sorprendre'ls. Justament, la contínua originalitat d'aquest conjunt escultòric, tan arrelat al municipi de Vila-seca, és el que més ha destacat la regidora de Turisme, Cristina Cid.

 

En aquest sentit, ha assegurat que «tothom està acostumat a veure els pessebres més tradicionals», però el de la Pineda és «innovador» i «cada any aporta un nou secretisme». Un al·licient que és, segons Cid, el que fa que cada any passin pel pessebre de sorra de la Pineda més de 25.000 persones.

Participació