1 de 10

L'alerta de Protecció Civil per l'episodi de fort vent que arriba a Tarragona

Aquest dimarts s'espera que arribi amb contundència el vent

per Laia Solanellas, 16 de gener de 2023 a les 17:45 |

Protecció Civil ha demanat extremar les precaucions per l'episodi de vent que està afectant Catalunya i ha activat també en estat d’alerta el pla Procicat per fort onatge. Ha informat que les darreres actualitzacions de les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen que dimarts el vent generalitzat s'intensificarà, per la qual cosa ha decidit mantenir en fase d'alerta el pla Vencat.

 

Alguns ajuntaments de la demarcació de Tarragona també han activat els seus plans especials per la previsió de fort vent i des d'aquest dilluns ja han tancat l'accés a parcs infantils, pel perill de caiguda d'arbres, així com d'altres accions.

 

De fet, es preveuen ratxes de més de 70 km/h pràcticament a tot el territori i especialment a la Catalunya Central i al litoral i prelitoral central i de Tarragona. Aquest fenomen anirà acompanyat de nevades al Pirineu i un descens de les temperatures de cara a dimecres.

 

[tweet]1614970813186293760[/tweet]

 

Màxima precaució i retirar objectes

Protecció civil ha remarcat que abans que s’iniciï l’episodi de vent, s’han de retirar tots aquells objectes susceptibles de caure a la via pública des de balcons, terrasses, terrats, i altres elements elevats, així com assegurar aquells que no es puguin retirar. En aquest sentit, ha recomanat treure les decoracions nadalenques que encara no s’hagin retirat d’aquests llocs.

 

En el moment que el vent sigui intens, cal evitar situar-se en punts que poden dur un risc associat, com zones arbrades, pel perill que caigui una branca, al costat o recer de murs que no siguin estables i apartats de qualsevol element inestable o que pugui caure per la força del vent.

 

També cal ser molt prudent en la conducció i seguir els consells del Servei Català de Trànsit. A més, es demana extremar les precaucions en les activitats a l'exterior, especialment en zones de muntanya o més exposades. Protecció Civil ha fet arribar aquestes indicacions als diferents municipis afectats perquè adoptin les mesures necessàries als seus territoris.

 

Alerta pla Procicat per fort onatge

Protecció Civil també ha activat aquest migdia l’alerta del pla procicat per fort onatge demà dimarts a tot el litoral català excepte a l’Alt Empordà. Les onades podran superar els 4 metres d’alçada, per la qual cosa es recomana no acostar-se a les zones on trenquin fort i respectar els tancaments que facin els municipis a les zones de costa.

 

Per altra banda, a partir de dimecres, i fins ben estrat el cap de setmana, es produirà un descens notable de les temperatures d’entre cinc i vuit graus per sota de la mitjana climàtica. Les temperatures seran baixes arreu amb glaçades sobretot de nit i matinada a l’interior de Catalunya. També continuarà nevant al Pirineu occidental almenys fins dimecres.

 

Mala mar

De la seva banda, l'Ajuntament de Barcelona ha activat l'alerta del Pla Bàsic d'Emergència Municipal per mal estat de la mar davant les previsions meteorològiques i l'increment de l'alçada de les onades.

 

El pla s'activa quan hi ha probabilitat alta que les onades superin els 2,5 metres i el litoral de la ciutat pateixi els efectes del mar, esdevenint un perill per a les persones o per destrosses en el mobiliari.

 

Com a conseqüència d'aquesta activació i per prevenció, es recomana a la ciutadania que augmenti la precaució i eviti accedir a les platges. També es recorda la prohibició d'accedir als espigons de la platja i d'entrar a l'aigua mentre onegi la bandera vermella, hissada a totes les platges.

Arxivat a:
Meteorologia, m�teo
Participació