Suspès el judici de l'home acusat de violar durant anys la fillastra al Baix Penedès

La suspensió s'ha produït per un recurs de la defensa de l'altra acusada, mare de la víctima

19 de gener del 2023

L'Audiència de Tarragona va acollir aquest dimarts 17 de gener l'inici del judici contra un home acusat de violar la seva fillastra durant divuit anys. Uns fets que haurien ocorregut en diversos municipis del Baix Penedès on la família va residir, com Calafell, Sant Jaume dels Domenys i la Bisbal del Penedès.

 

Però la vista es va suspendre el primer dia, després que el tribunal acceptés la petició de la defensa de l'altra acusada, que és mare de la víctima. La defensa va al·legar que el delicte d'omissió del deure de denunciar pel qual està investigada ja ha prescrit. La mare de la víctima s'enfronta a una petició de vint mesos de multa, amb una quota diària de deu euros.

 

La Fiscalia de Tarragona ja ha avançat que presentarà un recurs d'apel·lació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El ministeri fiscal argumenta que la petició de la defensa no es va fer en el moment processal que tocava. Per això interposarà aquest recurs quan rebi la interlocutòria dels jutges.

 

La Fiscalia demana 43 anys de presó per l'acusat, per un delicte continuat d'agressió i abús sexual a una menor de setze anys. Els fets van passar entre els anys 2001 i 2019, any en què es va detenir l'home, que està en presó preventiva.