1 de 10

Una cooperativa de Reus treballa per rehabilitar cinc pisos per al lloguer social

La productora Feel Dance Entertainment programa l'espectacle de dansa El Rei Lleó per recollir fons per al projecte

per Jordi Olària Gras, 6 de febrer de 2023 a les 13:22 |

La cooperativa d'habitatge Llars Familiars ha engegat, els darrers mesos, un nou projecte de rehabilitació. Es tracta d'un edifici de cinc plantes al carrer de l'Estel, que podria acollir cinc famílies en situació de vulnerabilitat. El president de l'entitat, mossèn Josep Moreno, explica que «la covid ens ha trastocat l'economia del projecte, per això hem engegat la campanya Rehabilitem l'Estel».

 

Se'ls ha concedit una subvenció per part de l'Ajuntament de Reus, i també han demanat ajut econòmic a través de línies de subvenció europees. Un altre dels canals per recollir el pressupost necessari són campanyes i iniciatives solidàries. En el cas de la que s'ha presentat aquest dilluns, vinculada al món de l'art i la cultura.

 

És per això que la setmana vinent hi haurà un espectacle amb finalitats benèfiques. Una de les famílies sòcies i fundadora de la cooperativa viu a Deltebre, on s'han implicat amb la productora d'espectacles Feel Dance Entertainment. La companyia portarà el musical de dansa El Rei Lleó al teatre de la Salle de Reus el cap de setmana de la setmana vinent, 18 i 19 de febrer.

 

Una part del que es reculli a través de les entrades es destinarà al projecte Rehabilitem l'Estel, nom que s'ha donat a la iniciativa de Llars Familiars. Moreno agraeix la implicació de la productora, que amb un any de trajectòria serà la primera vegada que porta un muntatge fora de les Terres de l'Ebre. «Portar un espectacle que porti joia i alegria a les famílies a un preu molt raonable és important», apunta.

 

Dos personatges del Rei Lle en un escenari
L'espectacle de dansa El Rei Lleó és obra de la productora Feel Dance Entertainment | Feel Dance Entertainment

 

Les entrades costen 18 euros i de l'espectacle se'n faran dos passis, el dissabte 18 de febrer a les sis de la tarda i el diumenge dia 19 a les cinc. Dura dues hores amb quinze minuts de descans i compta amb «ball durant tota l'obra, passant per diferents registres i estils de dansa», explica Èric Bertomeu, director de la companyia. Apunta que s'ha treballat amb especial dedicació la caracterització i el vestuari, com el muntatge de so i d'il·luminació.

 

De la seixantena de persones que hi ha a la productora, 35 balladors i actors pujaran a l'escenari de la Salle en el marc d'aquest espectacle. D'aquesta trentena llarga, un dels artistes és precisament qui ha generat el vincle entre la companyia i la cooperativa d'habitatge de Reus. L'empresa té un programa de formació per a actors i ballarins que, a la vegada, acaben retroalimentant el planter actoral i de ball de la productora.

Participació