Les milionàries inversions a Tarragona en els pròxims anys: 400 MEUR

Aquests recursos econòmics, públics i privats, permetran desenvolupar diversos projectes municipals durant el pròxim mandat

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha presidit la Mesa de Desenvolupament Econòmic de la ciutat.
L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha presidit la Mesa de Desenvolupament Econòmic de la ciutat. | ACN
20 de febrer del 2023
Actualitzat a les 17:42h
Tarragona rebrà en els pròxims anys prop de 400 milions d'euros d'inversió pública i privada que permetran executar diversos projectes municipals. Així ho ha anunciat l'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, durant la Mesa de Desenvolupament Econòmic, en què hi han participat una vintena d'agents socioeconòmics del territori.

Segons Ricomà, aquestes inversions permetran que "Tarragona faci un gran salt qualitatiu" durant els pròxims quatre anys. El batlle ha destacat les inversions milionàries previstes per a l'Hospital Joan XXIII o el futur Fòrum Judicial, entre altres.

Des del consistori tarragoní s'ha explicat que la previsió és que la majoria dels projectes s'executin al llarg del 2026, ja que "molts estan vinculats als fons europeus Next Generation".
 

El Pla d'Acció de Desenvolupament Econòmic i de l'Ocupació de Tarragona 2023-2026, en marxa

Durant la reunió, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, també ha presentat els projectes que s'estan desenvolupant des del consistori pel que fa a la promoció i el desenvolupament socioeconòmic de la ciutat. Tots ells s'inclouen en el Pla d'Acció de Desenvolupament Econòmic i de l'Ocupació de Tarragona 2023-2026 engegat aquest dilluns.

Segons el conseller de Desenvolupament Econòmic i d'Ocupació de l'Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, el pla ha de servir per "potenciar els àmbits estratègics del territori, així com donar suport a la transformació digital, impulsar la transició ecològica i fomentar l'economia social i solidària".

D'altra banda, el conseller ha destacat el projecte d'economia blava que s'està treballant des de l'Ajuntament de Tarragona i en el qual la "complicitat de tots els sectors és més que necessària".

Segons Castaño, la Mesa de Desenvolupament Econòmic també ha servit perquè els representants dels sectors implicats hagin signat un "acord de compromís de participar" en les diverses accions que es desenvolupin.