1 de 10
Economia

«El pulmó verd del Vendrell»: en marxa el projecte per fer un gran parc al Botafoc

L'Ajuntament obre la licitació del projecte executiu, que definirà com ha de ser el parc | El govern local calcula que l'espai serà una realitat a finals del 2025

Imatge de la zona del Botafoc, al Vendrell. | TGNDigital
per Marc Guitart, El Vendrell | 21 de febrer de 2023 a les 11:06 |
Tret de sortida del que ha de ser un dels grans projectes urbanístics dels pròxims anys al Vendrell, el del gran parc del Botafoc. La junta de govern local d'aquest dilluns 20 de febrer va aprovar obrir la licitació per redactar el projecte executiu, on es definirà com haurà de ser aquest espai verd de quatre hectàrees del mig del municipi. 

Fa dos anys, l'equip de govern va presentar l'avantprojecte del parc, on es marcaven algunes línies que ara serviran de base per al concurs de projectes. Aquell avantprojecte esbossava el que es definia com "un espai de trobada pels ciutadans", amb zones infantils, zones esportives i espais per a celebrar esdeveniments.  


Aquest dimarts, la regidora d'Urbanisme, Núria Rovira, ha incidit en la necessitat de disposar d'un gran espai verd al mig del Vendrell que exerceixi "de refugi climàtic davant la calor" i que serveixi "per gaudir de l'esport i del lleure actiu". Rovira espera que el projecte quedi definit aquest any perquè el 2024 es puguin licitar i començar les obres. El parc podria ser una realitat "a finals del 2025", ha avançat.

"El gran pulmó verd del Vendrell"

Per Kenneth Martínez, alcalde de la ciutat, aquest és el principal projecte de "transformació verda" que es farà els pròxims anys, el qual anirà lligat amb la reconversió de les rieres en espais per als ciutadans. "Per una banda, serà el gran pulmó verd del Vendrell i, per l'altra, servirà per connectar el centre històric i les zones de nova urbanització", ha apuntat el batlle.

Tot i que les característiques concretes s'acabaran de fixar en el projecte que ara es redactarà, Martínez ha avançat que el parc ocuparà els dos nivells actuals, per fer "un mirador" a la part més elevada, on hi ha la torre del Botafoc. Un dels punts que no està decidit és si es fa un aparcament soterrat per compensar el que es perdrà en superfície. El pla d'aparcaments, que es troba a la seva fase final, ho definirà.


El pressupost per a la redacció del projecte és de 225.000 euros, mentre que l'execució de les obres costarà prop de quatre milions d'euros.
 
Núria Rovira i Kenneth Martínez, a la torre del Botafoc

Núria Rovira i Kenneth Martínez, a la torre del Botafoc. Foto: TGNDigital

Participació