1 de 10
Branded content

The Kube, l'edifici que ja s'ha convertit en una icona de Tarragona

El disseny d'avantguarda d'aquest imponent edifici a Tarragona, també compta amb la sostenibilitat com a premissa

L'edifici The Kube ja s'ha convertit en una icona a Tarragona. | Cedida
per TarragonaDigital, Tarragona | 6 de març de 2023 a les 06:00 |
El paisatge urbà de Tarragona està experimentant grans canvis en els últims anys. Han sorgit noves edificacions que suposen una evolució amb l'urbanisme i l'arquitectura de dècades anteriors. Entre elles, una de les més destacades és The Kube de Kronos Homes. 

Es tracta d'un edifici de 19 plantes situat al costat del centre cultural Espai Tabacalera, pròxim al centre i al port, de manera que està plenament integrat amb els serveis i la qualitat de vida de la ciutat, mentre manté una mirada única sobre ella.


Tant és així, que ja s'ha convertit en una icona per als tarragonins per la seva altura i disseny d'avantguarda, entre els quals destaca un treballat joc de volums: les seves grans terrasses i finestrals conformen un entramat de buits i voladissos que doten de textura la façana i generen una estètica que crida molt l'atenció. A més, la sostenibilitat ha estat clau en la seva construcció. 
 
Interior The Kube a Tarragona

La sostenibilitat és una de les premisses de la construcció d'aquest edifici. Foto: Cedida

 

Un projecte que va molt més enllà

Però aquest projecte és molt més que la seva grandària i el seu disseny: The Kube, és un edifici pensat per a funcionar com un organisme. Segons el disseny de l'estudi de DNA Barcelona, els habitatges són cèl·lules independents, delimitades i ben definides, què a la vegada, estan integrades i són coherents amb el conjunt


Saïd Hejal, CEO de Kronos Real Estate Group, explica: "L'estudi d'Aryanour Djalali, DNA Barcelona Architects, té dos principis clarament definits: la seva vocació internacional i el seu compromís amb la tecnologia i la sostenibilitat. Una visió que encaixa a la perfecció amb el concepte d'habitatges que desenvolupem a Kronos Homes, ja que, en tots els nostres projectes, busquem contribuir a la millora de les ciutats a través d'una arquitectura singular i sostenible".
 

La imponent construcció ja és una icona de Tarragona. Foto: CedidaSeguint aquesta premissa, els habitatges de The Kube han estat ubicats amb una orientació òptima per a rebre la màxima quantitat de llum natural i tenir unes vistes privilegiades de la ciutat i l'horitzó mediterrani.

D'altra banda, malgrat la seva configuració urbana, s'ha cuidat al màxim el seu equipament comunitari, ja que disposa de piscina amb solàrium, un gimnàs equipat i una zona social amb cuina a disposició dels residents. 

Tots aquests elements converteixen el projecte en un referent a Tarragona, impulsant la seva vocació cosmopolita que reprèn les arrels mediterrànies d'aquesta antiga capital romana. Dos mil·lennis després, el seu caràcter i el seu llegat romanen vigents amb projectes com The Kube.
Arxivat a:
Branded content
Participació